fbpx

Ausztriai hotelmunkákhoz kifejlesztett beszédközpontú Skype felkészítés

MOTTÓNK: "TANULNI EGY JOBB FIZETÉSÉRT ÉS MEGÉLHETÉSÉRT"

KORONAVÍRUS UTÁNI ÁLLÁSKERESÉSI ROHAM!

Elisabeth Köstinger ( ÖVP ) idegenforgalmi miniszter bejelentése alapján, az éttermek május 15-től, a hotelek 2020. május 29-én újból megnyithatnak!

Az ausztriai hotelek a számukra hasznos és a német nyelvet beszélő munkaerőket fogják előnybe részesíteni! Használja ki az időt és tanulja a vendéglátós szakmai német nyelvezetett beszédközpontú Skype óráinkon, hogy elnyerje álmai ausztriai hotelmunkáját!

ÁLLÁSKERESŐI MEGKERESÉSEK

100-ból 98 Álláskereső keres fel minket azzal, hogy keveset vagy egyáltalán nem beszélik a német nyelvet! Ezért elmennének ők akár szobalánynak, konyhai kisegítőnek vagy mosogatónak is.

Hiába gondoljuk mi azt, hogy a nekünk „egyszerűnek tűnő” munkák megszerzéséhez vagy elvégzéséhez nem kell úgy értenünk és beszélnünk, vagy elég ha csak pár szót tudnunk!

Ez a valóságban nem így van!

MILYEN SZINTEN BESZÉLI A NÉMET NYELVET?

Az ausztriai hotelek munkaadóinak ez lesz az első kérdése!

Ne felejtsük el, hogy már az álláskeresésünk során beszélni fogunk a munkaadókkal! A beszélgetés során fel kell keltenünk érdeklődésüket, hogy minket és ne a másik álláskeresőt válasszák!

ÁLLÁSKERESÉS

Az életszerűséget alapul véve az álláskeresés a legelső amit teszünk! Ezt a folyamatot nem lehet felcserélni a „munkámhoz szükséges szavakat tudom” nyelvismerettel. Az majd a 2. lépcsőfok lesz.

A munkaadó bizonyos munkaköröknél, mint pl.: szobalány, mosogató, konyhai kisegítő, segédpincér, lerámoló, ételkihordó nem vár el tökéletes szép beszédet és jó nyelvtant! De elvárja, hogy megértsük őt és azonnal válaszolni tudjunk (még ha nyelvtanilag helytelenül is) a feltett kérdésre, hogy a beszélgetés haladjon!

Már az álláskeresés során szükség van a megfelelő szintű német nyelvtudásra, hogy kommunikálni tudjuk az ausztriai hotelek munkaadóival és elnyerjük a kiszemelt állást!

MUNKAVÉGZÉS

Ha megvan álmaink jól fizető ausztriai munkahelye, akkor a munkahelyi szituációkat kell németül megoldanunk!
Megérteni és beszédkommunikációt folytatni tudni kell főnökeinkkel és kollégáinkkal, és ha adott helyzetben összefutunk a vendéggel, őt meg kell tudnunk érteni, válaszolni neki és segítségére lenni!

MAGYAR KOLLÉGÁK

Szinte minden ausztriai hotelben dolgozik magyar. Így sokan keresik ezt a „kiskaput” hogy olyan helyre mehessen dolgozni, ahol magyarokkal fognak együtt dolgozni. Bízván abban, hogy a már Ausztriában dolgozó, németül beszélő magyar kollégáik segíteni fognak nekik.

Igen, vannak esetek amikor szívesen, önzetlenül saját szabadidejüket vagy éppen munkaidejüket feláldozva segítenek a már Ausztriában dolgozó németül beszélő honfitársaink a nyelvet nem beszélő új kollégának. DE! Ez csak ideig-óráig működő helyzet! A segítség egy idő után elmarad és magára marad a nyelvtudás nélküli új kolléga! Hiszen mindenki éli a saját életét! Ráadásul mikor ők odakerültek a főnökség kérte tölük a németet!

Egyre több ausztriai hoteltulajdonos szembesül a német nyelvet nem beszélő dolgozók okozta problémákkal, amelyek megnehezitik a munkamenetet és sokszor a vendégek is kellemetlen helyzetekről panaszkodnak a recepción! Ezektől a dolgozóiktől természetesen azonnal megválnak!

MUNKASZERZŐDÉS

A munkahelyen több hivatalos iratot is meg kell értenünk, hogy biztonságban aláírhassuk! Ezek közül az egyik legfontosabb a munkaszerződésünk! Magyarországon saját anyanyelvünkön is sokszor nehéz értelmezni egy munkaszerződést. Ez Ausztriában sem lesz másként! Munkaszerződésünk lehet akár 1, de akár 5 oldalnyi is, amely irodai nyelvezetben speciális kifejezésekkel íródik!

Minél hosszabb, több oldalas egy munkaszerződés, annál több olyan pontot tartalmaz, amelyek leginkább a munkaadó érdekeiben írodtak és dolgozónak azokat be kell/ene tartania!

A legveszélyesebb pontok egyike a „kötbér”, azaz kártérítés a munkaadó részére!  Ha álláskereső/dolgozó nem vette észre vagy nem értette ennek a pontnak a tartalmát és tudta nélkül megszegi, akár fél vagy egy egész teljes havi bére is bánhatja!

GYORSAN, KÖNNYEDÉN ÉS OLCSÓN MEGTANULHATÓ!

Magyarországon elsőként és egyedülálló módon már 2009 óta új szemlélettel és tematikával a beszédközpontúságra helyezve a hangsúlyt tanítjuk az ausztriai hotelmunkák eléréshez szükséges német nyelvezetet az interneten Skype felkészítéseinken. Így nagyon könnyen, szakmai célirányosan és ami nagyon fontos, hogy olcsón tudja mindenki megtanulni a német nyelvet céljai eléréséhez az ausztriai munkábá álláshoz.

Beszédcentrikus óráinkon kizárólag az ausztriai álláskeresés, munkahelyi és hivatali ügyek életszerű szituációt tanítjuk meg Önnek:

Szakmai német nyelvezet szobalányok, konyhai kisegítők, mosogatók, szakácsok, felszolgálók és házmesterek részére!

> Álláshirdetések értelmezése.
> Személyes interjú telefonon keresztül a munkaadóval.
> Tapasztalataink leírása levélben és elmondása telefonon keresztül.
> Álláshirdetésre jelentkezés e-mailen keresztül.
> Bemutatkozó levél megírása.
> Önéletrajz írása, szerkesztése, fontos kifejezések.
> A munkaadó válaszol. Elutasítás, jelentkezés elfogadása.
> Személyes találkozás, próbanap.
> Ausztriai 4 oldalas munkaszerződés.
> Hivatalos papírok, bérpapír.
> Társadalombiztosítás.Bankszámlanyitás.
> Szituációs párbeszédek a hivatali ügyintézésre.
> Lakcím- és Idegenrendészeti bejelentés.
> Munkavégzéshez fontos szavak, eszközök.
> Megérkezés a munkahelyre, bemutatkozás főnöknek, kollégáknak,.
> Eligazodás a hotelban és a településen, tanácskérés.
> Munkahelyen elhangzó utasítások és párbeszédek.
> Kommunikáció a kollégákkal és a főnökkel.
> Kommunikáció a vendégekkel munka végzéskor és kötetlenül.
> Konfliktuskezelés, problémák a munkahelyen, felmondás.
> Szabadnap kérése, táppénz intézése, adóvisszaigénylés.

A felkészítés 11 alkalmas, heti 3 alkalommal zajló 2 óra hosszúságú órákkal, az általunk biztosított szakmai specifikus 220 oldal írásos + 15 hangi párbeszéd tananyaggal. Ára más tanárokkal, iskolákkal szemben nem több százezer Forint, hanem mindössze 45.000.-Ft. Így egy tanóra csak 2000.-Ft-ba kerül és a tananyagot is tartalmazza!

JELENTKEZZEN MOST, AZ ÖN AUSZTRIAI MUNKÁBA ÁLLÁSÁT SEGÍTŐ NYELVTANULÓ CSOPORTUNKBA!

Top