fbpx

Szobalány állás

AUSZTRIAI SZOBALÁNY ÁLLÁSOK, ÁLLÁSKERESÉS

Álláskeresőink, pontosabban már dolgozóink naplójából idézünk, hogy hogyan telik egy napjuk a valóságban ausztriai munkahelyükön!

Célunk, hogy új Álláskeresőink részére valóságos információkkal szolgáljunk a kinti munkaviszonyokról, hogy mik várják őket majd a valóságban!

Reméljük, hogy ezzel is nagyobb kedvet és bizalmat csinálunk az ausztriai Álláskeresőknek, akiket a jövőben is nagyfokú türelemmel és segítségnyújtással várunk!

Úgy döntöttem belevágok életem első ausztriai munkahelyének megszerzésébe. Temesvári Sándor úrnak és csapatának köszönhetően ez létre is jött. Előző beszámolómban már említettem, miként.

Egy szó, mint száz, sikerült már elsőre egy nagyon jó munkahelyet kifogni, mint később kiderült.

Rengeteg ajánlat közül kellett választanom, sőt volt hat olyan szerződésem, melyek jobbnál jobbnak ígérkeztek, sajnos, egyet kivéve, le kellett mondanom az összes többit, pedig számítottak rám nagyon. A tuti befutó azonban egy kisebb hotel lett, ahol egyedül kell, mint szobalánynak helytállnom. Meg is kötöttük a szerződést a tulajdonossal, meg is beszéltük, hogy november 20-án már kezdenem kell, ennek megfelelően november 19-én jelentkezem náluk.

Kiutazásom: Mivel úgy döntöttem, hogy autóval megyek ki, nem akartam idegbajt kapni, hanem időben elindultam november 18-án este hat órakor, életem egyik nagy kalandja felé. Nagyon messzire kellett jönnöm, mire ideérkeztem, azt hittem lejövök a térképről is. A táj azonban kárpótolt mindenért. Hegy előttem, hegy utánam, hegy mögöttem, bárhova néztem csak hegyeket láttam. Tetejük mintha meg lett volna szórva porcukorral.

Annak ellenére, hogy 19-én délutáni órákra ígértem magam a tulajdonosnak, sikerült reggel kilenc órakor megérkeznem.

Megérkezésem: Bementem a hotelbe, egy nagyon kedves középkorú úr fogadott, ő volt a tulajdonos, mint kiderült, bemutatkoztunk egymásnak, majd mondta hogy szól a kedves feleségének, hogy jöjjön.

Jött is, itt is bemutatkozás történt. Sűrű elnézést kértem, hogy ilyen hamar érkeztem a megbeszéltek helyett, de nem volt gond. A hölgy mondta, hogy sajnos neki tárgyalása lesz tíz órakor, így nem tud velem foglalkozni, majd találkozzunk délután 5-kor és akkor mindent elmond és megmutat. De addig is pihenjek le és aludjak egyet, mert látta rajtam, hogy kicsit gyűrött voltam.

Szállásom: Átkísért a hotelhez tartozó szomszéd épületbe, ahol is egy alagsorba vezetett. Először furcsa volt, hogy ott lent is vannak lakások, de amikor megláttam a szobámat nagyon megtetszett…

Tovább...

Kedves CV Prof és kedves álláskeresők!

Megígértem, hogy részletesebb beszámolót adok az első osztrák munkahelyemről és az itt szerzett tapasztalataimról. Szíves elnézéseteket kérem, de anonimitásom én kértem a CV Prof-tól.

2013. 06. 30-án érkeztem, azóta 17 nap telt el.

Tehát a kezdetek: vasárnap este 5 körül értem ide, azonnal ideadták a szobám kulcsát, megmutatták és elmondták, hogy reggel 9-kor találkozunk.

Mint később kiderült, az egyik vendégszobát kaptam meg, annak teljes felszereltségével, azaz szép berendezéssel, saját fürdővel és mellékhelyiséggel, síkképernyős televízióval. Internet-hozzáférést másnap kaptam, ugyanúgy mint a vendégek, határidős kártyával, ezt hetente megkapom.

Ez egy 13 szobás kis családi panzió, egy idős hölgy a két fiával a tulajdonosok. Van étterem, söröző… kettő is, az egyikhez nagy kerthelyiséghez is tartozik… és egy kisebb és egy nagy elegáns különterem rendezvényekre, borospince…összességében nem olyan kicsi az egész.

Elsősorban a helyi lakosokra épít, de mindig vannak megszálló vendégek is, akik általában a környéken túráznak, családok, baráti társaságok… sok a bringás és a futó. A Duna közel van, a település nagyon pici, de aranyos.

A Gasthof egész évben nyitva van, tehát éves állásban gondolkodom.

A kijövetelem előtt telefonon beszéltünk, a részleteket levélben kommunikáltuk le, a munkaszerződést a levelezésünk során nem küldték el előre, mondván, hogy az első munkanapon megírjuk.

Az előzetes megbeszélés szerint, 1100 euro nettó a havi fizetés, heti 40 óra munka két szabadnappal, lakhatás biztosított és ellátás azokon a napokon, amikor dolgozom.

Bár sok ajánlatot kaptam, több szempontot mérlegelve azért ezt választottam, mert egyrészt velük beszéltem telefonon, tehát tisztában voltak a nyelvtudásom mértékével… emiatt nagyon izgultam, mert tanultam ugyan németül, de tökéletesnek nem nevezném… tehát nagyon fontos, hogy minimum alapszinten kommunikálni tudjunk!… másrészt kis családi panziót első „bevetésre” alkalmasabbnak gondoltam, harmadrészt az éves állás lehetősége, negyedrészt pedig a távolság.

Az első napom jól telt, a tulajdonosokkal még nem találkoztam, csak a cég ügyintézőjével (könyvelőjével), akivel eddig is tartottam a kapcsolatot, a ház konyhafőnökével és egy konyhai kisegítő/szobalánnyal. Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt… a kolléganőm pedig mindent megmutatott, mit hol találok és mit kell majd csinálni. Az első szobát először együtt csináltuk, utána már egyedül csináltam. Ezt leellenőrizték, utána azonban soha nem jöttek utánam megnézni mit és hogyan csinálok. Még aznap bankszámlát is nyitottam, ahová majd utalják a fizetésem…

Tovább...

Kedves Temesvári úr és álláskeresők!

Talán már olvastátok korábban álláskeresési beszámolómat a Facebookon, hogy a CV Prof rendszerével már július 13. óta dolgozom Ausztriában. Most szeretném mindenkivel megosztani az itt szerzett tapasztalataimat a munkáról kollégákról, főnökségről ételről, a környezetről és persze a nyelvtudásról is.

Így néz ki egy napom egy osztrák hotelben:

Először is felfutok a kulcsért a konyhára és ha már ott vagyok, lehozok egy adag konyhai törlőkendő szennyest és berakom a gépbe, aztán reggelenként a lenti mosdóval kezdem, mindent leportalanítani, feltölteni a folyékony szappant, kéztörlőt, WC papírt, ha szükséges, mindent „nass lappen”-nel, vagyis nedves kendővel letörölni, polírozni, hogy szép fényes legyen (főleg a csapok) szárazra törölni a mosdókat, ajtókat lemosni, kukát kivinni, szelektíven gyűjtik, arra is oda kell figyelni tehát, padlót felmosni. (A tisztítószerek valamilyen környezetbarát márkák, ahogy észrevettem egyébként).

Aztán új vizet engedni a felmosáshoz amibe külön van a szauna padlójához való padlótisztító szer, valamint új törlőkendőket is hozok.

A szaunában szintén mindent nedves kendővel letörölni, kiszellőztetni, ablakot megpucolni egy héten kétszer, de csak vízzel, az üvegfelületeket is tiszta vízzel mossuk le, majd szárazzal letörlöm, (például a szauna ajtókat, amik üvegből vannak).

Aztán itt szintén a csapokat fényezni, portalanítani, pihenőágyak karfáját letörölni, teás poharakat a helyükre rakni, szemetet kivinni, szauna törölközőket behozni, amiket előzőleg már a mosókonyhán szépen összehajtogattam, szaunát nedves törlővel letörölni, csapokat polírozni, majd végül felmosni a padlót.

Utána irány a porszívóért és…

Tovább...

Kedves álláskereső tárasaim és tisztelt CV Prof vezetősége/kedves Sándor!

Már régóta tartoztam azzal, hogy leírjam, hogyan telik egy napom a hotelben szobalányként és néha konyhai kisegítőként.

Reggel a munkaidőnk 1/2 8-kor kezdődik, a szaunák rendbetételével.

Utána egy kiadós svédasztalos, közös reggeli, majd felmegyünk a hotelszobákba, hogy a távozó vendégek után rendbe tegyük.

Sokszor várnunk kell, mivel általában együtt végzünk a reggelizéssel, de szinte kivétel nélkül nagyon közvetlenek, sokszor beszélgetünk a vendégekkel, természetesen németül. Sokan a vendégek közül ekkor köszönik meg a tiszta szobákat, és kapunk borravalót.

Általában fél egyre már végzünk…

Tovább...

Rozs Tekla már 9 hónapot, azaz 2 szezont dolgozott egy korábbi ausztriai hotelben. Arról korábban már olvashattunk, hogy az ottani kezdeti jó tapasztalatai hogyan fordultak át rosszba a 2. szezonban. Most új munkahelyéről írja le csodálatos, új munkahely tapasztalatait. Tekla esete is jól mutatja, hogy nincsen két egyforma munkahely! Egy tapasztalat alapján nem szabad általánosítani! Mindig elmondjuk Álláskeresőinknek, hogy a munkahely minősége elsősorban az ott minket körülvevő emberektől lesz jó vagy rossz… Tekla ezt is jól leírja jelen munkahelye esetében is… 

 

Kedves leendő osztrák munkavállalók!

Már egyszer dolgoztam kint 9 hónapot Ausztriában, és meg is osztottam akkori tapasztalataimat arról a munkahelyről. Amint láthattátok először minden jó volt, aztán a következő szezonban már sok minden megváltozott, és csak akkor derült ki, hogy nem a legjobb helyre kerültem akkor, viszont a mostani munkahelyem maga a csoda!

Márciusban kezdtem a munkát. Már a megérkezésemkor nagyon kedvesen, mosolygósan fogadott a főnököm. Behívott az irodájába, szakított rám időt, mindent megbeszéltünk, aláírtam a papírokat stb. Körbe is vezetett, elmondta röviden mi lesz a munkám.

Másnap már kezdtem is a munkát, miután a főnöknőm (a főnök felesége, a hotel egy családi vállalkozás) pontosan elmondta, és még papírt is kaptam róla, mit hogyan, mivel kell takarítanom. Eleinte persze soknak tűnt, de az ember hamar belejön, kialakít magának egy rendszert…

Tovább...

Futács Angéla élete 2. ausztriai munkahelyéről írja le tapasztalatait…

Üdv Sándor sajnos csak most tudok nagyobb terjedelemben írni , mert a szállodai wifi nem bírja a terhelést :) Leírtam pár sorban a munkanapom és a gondolataim, képet később küldök mert nagyon lassú a net sajnos nem tudom őket feltölteni. Ha gondolja megoszthatja a weboldalon vagy a faceebook on. Üdv: Lech-ből Futács Angéla

 

Üdv önnek Sándor és a leendő álláskeresőnek, ahogy ígértem leírom egy napom, mint szobalány.

Ezt a munkát a nyári szállodánk tulaja intézte a barátai által vezetett hotelbe, de mégis hálás vagyok érte a CV Profnak mert nyári munkahelyemre viszont velük kerültem ki. Megígérte a főnökünk Angéla jó család lesz, és így is van, szerencsések vagyunk, hogy másodjára sem csalódtunk az osztrákokban.

Tele a szálloda munka van bőven, ha megálljuk itt is a helyünket jövő télre is megvan a munkánk, nyárra pedig visszavárnak minket Weyreggbe.

Szerencsésen megérkeztünk 13 kemény óra utazás után… hóóóóó és hóóóó! Út majdhogy nem nincs, fél sáv és azt sem tudni hol az út széle, néha csak egy pózna jelzi, de a szakadék az látszott :)

Már vártak minket a recepción, kedves volt a recepciós, a főnök is épp arra járt szokásos jó pofi, hogy utaztunk stb.

Megmutatták a szobánk mondták, még hideg de jó lesz. A szobánk 30 m2, külön fürdő és wc, szép világos, kényelmes ággyal!

Tovább...

Vanyó Krisztina valós ausztriai munkatapasztalatai az első 3 hét után…

 

Kedves Sándor!

Tegnap megkezdtem a 3. munkahetemet. Le is írom , hogyan telik itt egy munkanapom.

A teljesség kedvéért teszem hozzá, most nem könnyű itt, mert a lakótársam influenzás lett, és persze rá 2napra én is elkaptam tőle. De tegnap szerencsémre 5 egyedüli nap után ketten kezdtünk reggel Katuskával, és ő segített, meg 1-2 cataflam. Meg is kérdezte a nyakamon lévő kendőről a Hausdame, hogy mi a baj. Mondom semmi, csak egy kis torokfájás (meg láz, zsepihalom stb.csak nem mondjuk, nem panaszkodunk) Kicsit megijedtem, hogy most kezdtem és persze 5éve nem voltam ilyen beteg.

Ma szabadnapom van, regenerálódom.

Minden nap 6-ra járok dolgozni, általában 5napig egyedül, aztán valakivel párban, és takarítom az Öffentliche Bereich-ot (nyilvános területek, 1étterem, 2nagyobb kávézó, bár , wc-k, lounge, lépcsők, folyosók stb.)

Porszívózok, felmosok, port törlök, mindent rohanva, mert igazából kétemberes. Sietni kell, mert jönnek a vendégek.

Egyedül nagyon hajtós, és ez a legmegterhelőbb fizikailag. De a derekam most már megerősödött, ez ám az igazi kondi!

Tovább...

Futács Angéla élete első ausztriai munkahelyén…

Valós egy napom egy ausztriai szállodában mint szobalány.

Kedves ausztriai szobalányi állást keresők! Leírtam egy valós munkanapomat az ausztriai munkahelyemen részletesen is de nehogy megijedjenek, ezért „pár” mondatban összegzem! :)

 

Munkahelyi feladatok…

Reggel 6-tól, 10-ig mindent feltakarítok: étterme, folyosók, WC-k.

A nagy raktárból a kis raktárakat feltöltöm, feltörlöm és ablakokat pucolok.

Délelőtt 10-töl délután 14-ig a szobákat takarítom, mosok és vasalok délután fél 3-ig.

Június augusztus hónapban a főszezonban +

Ketten végezzük a munkát, de ha a szobalány párom hetente és én is kétszer szabad, ezek a feladatok ugyanúgy elvégezendők.

Június első két hetében és szeptembertől okt 7-ig egyedül dolgozom és a munka sem kevesebb, (és már csak 1 nap szabad hetente), de ha az lenne keresnék nehogy unatkozzak :)

Tovább...

Joós Eszter (szobalányból lett büfés pincér) és Fleck János (mosogató) egy párként kerestek és találtak is állást a nyári szezon közepén. Most valós egy munkanapjukat olvashatjuk, ezzel is reméljük, hogy még több hasznos információt adhatunk a még idehaza lévő Álláskeresőknek…

Kedves Temesvári Úr,

elnézést, hogy csak most küldöm a beszámolót, nem feledkeztem meg róla, de úgy alakult hogy a két hét szobalányság után átmentem a service-re és ott is még két hét volt amíg betanultam úgy hogy csak augusztus eleje óta dolgozom önállóan.

Leírom, hogy hogyan néz ki itt egy napja egy szobalánynak, egy (büfés) pincérnek és egy mosogatónak.

Július 9.én kezdtem egy 4 csillagos hotelben mint szobalány.

A munka reggel fél 7kor kezdődik.

Mivel mi nem a hotelban lakunk, hanem tőle kb. 4 km-re egy házban, minden reggel jönnek értünk 6-ra a céges mikrobusszal.

Beérkezéskor reggel még van idő egy kisebb szendvicsre meg egy kávéra a személyzeti kantinban.

Fél 7-től 8-ig takarítjuk a közös helységeket, általában kettesével egy helységet. 8tól fél 9ig van reggeli, fél 9kor egy rövid meeting, amin megtudjuk, hogy hány vendég van aznap a szállodában, mire panaszkodtak legutóbb a tisztaságot illetően, mire figyeljünk oda, stb. Aztán kiosztanak mindenkinek egy papírt amin rajta van, hogy melyik épületben melyik szobákat kell kitakarítania, melyikekben kell ágyneműhuzatot is cserélni illetve, hogy melyikből költöznek ki, tehát melyiket kell teljesen kitakarítani.

Tovább...

Androsovits Andrea augusztus 6-án kezdett élete első ausztriai munkahelyén, ahonnan most 4 napra rá írja le tapasztalatait…

Üdvözlöm Sándor!

Először is és ismételten is nagyon köszönöm Önnek a lehetőséget, hogy itt dolgozhatom Ausztriában!

Nem rossz ez a hely, gyönyörű vidéken dolgozom, és a munka sem rossz…bár nyelvi nehézségeim vannak még, de egyre több mindent megértek és nagyon sok mindent tudok hasznosítani a nyelvi felkészítésen tanultakból! :)

Még szombatig egy magyar hölggyel dolgozom itt, aki Pesten német nyelvtanárnő, úgy hogy ő sokat segít, viszont szombaton hazautazik, azután már teljesen egyedül leszek az egész hotelban, mert majd csak decemberben lesz nyitás, de addig is sok a munka.

Nem csak a hotelben dolgozom, hanem két másik községben is, mivel a főnökéknek van a hegyekben egy vendégházuk, és a családi házukat is kell rendben tartani.

Tovább...

Stein Fanni valós egy napja ausztriai nyári munkahelyén…

Tisztelt Álláskeresők!

A téli munkahelyem után most június 23. óta dolgozom itt Ausztriában, Salzurgerland tartományában nyári munkahelyemen, egy 3*-os hotelben. Úgy gondoltam, hogy mostanra leírom az eddig itt szerzett tapasztalataimat a munkával és a bánásmóddal kapcsolatban.

Nekem így telik itt egy napom:

Reggel 7 órakor kezdek. Összesen 4-en vagyunk szobalányok. A többiek osztrákok, de ők nem itt a hotelben laknak.

Reggel azzal kezdek, hogy kitakarítom a szauna részleget, ahol 2 WC és 2 zuhanyzó, egy kis előtér és maga a szauna helyiség található. Innen nyílik még az uszoda, de azt csak hetente egyszer kell felmosni és az ablakokat megpucolni.

Tovább...

Juhász Gabriella naplójából olvashatunk…

Kedves Sándor!

Tegnap este óta van internetem. Alig vártam már, hogy Önnek is írjak! Nem tudom eléggé megköszönni, hogy hozzásegített a külföldi munkához!

Egyenlőre még minden annyira új és szokatlan.

Már szombaton, megérkezésem után munkába álltam. Nagyon igyekszem és sokat dolgozom. Remélem, hogy a próbaidő után is alkalmaznak.

Mindennap írom, hogy mennyit dolgozom. Sokat dolgozom, napi 10-12 órát.

Tovább...

Stein Fanni (szobalány) írja le munkavégzéseit a téli ausztriai szezonban szerzett tapasztalatai alapján 2 munkahelyéről…

Egy munkanapom Ausztriában szobalány-ként két ausztriai munkahelyen:

Kühtai-ban:

Ide nagy szerencsémre a téli szezonban az utolsó 1 hónapra tudtam kijönni a pályázati anyag küld rendszerének köszönhetően március 16-tól, április 20-ig! Így még mondhatni, hogy „találtam” egy kis pénzt 1200€-ot :)

A munka reggel 8-kor kezdődött. Fél 8-tól 8-ig reggeliztünk. Először a mosodába mentünk, ott vasaltunk és törölközőt hajtogattunk. Aztán vécét, bárt, szaunát takarítottunk. Olyan fél 10 felé indultunk a szobákat takarítani. Hetente változott hogy melyik emeletet takarítom.

Tovább...

Rozs Tekla november óta írja téli és most szerzett új tapasztalatai ugyanarról a munkahelyről. Írásában jól érződik a kezdeti jó után a következő szezonban megváltozott körülmények és bánásmód miatti felháborodása. Mondhatnánk, nem is egészséges sokáig egy helyen lenni, mert megváltoznak az elvárások és bánásmód irányunkban… Viszont igazán részletesen olvashatjuk mindennapi teendőit, szinte percekre lebontva!

Kedves Álláskereső!

Szeretném leírni ausztriai munkavállalásom eddigi tapasztalatait. Ezt az írásom még tél elején kezdtem el írni, amit most nyárra végre sikerült befejeznem. Remélem sikerült mindent részletesen leírnom. Igyekeztem jót és rosszat is leírni! Hangsúlyozom, hogy az írásommal nem szeretnék egyáltalán senkit se elriasztani a külföldi munkavállalástól, mert ezek a dolgok itt és velem ezen a helyen történtek meg! Láthatja mindenki, hogy mások írásaiban bőven vannak jó és rossz , vagy vegyes élmények is!

Már másfél hónapja dolgozok Ausztriában, Vorarlberg tartományban egy 4 csillagos designhotelben. Ez egy családi vállalkozás,így mindenki ismer mindenkit.

Tovább...

Stekler Klára (szobalány) korábban részt vett a speciális szakmai, online német nyelvi felkészítés szobalányok részére indított csoportjában. Azt követően pályázati anyag küldés 5.000 ausztriai hotel e-mail címre szolgáltatásunkat 2012. február 3-án aktiváltatva, már február 5-én utazott ki élete első ausztriai munkahelyére!

Most április 21. óta dolgozik új ausztriai munkahelyén és mondja el videó üzenetében tapasztalatait…

Klára sms-e a beutazást követően ausztriai nyári munkahelyéről…

Takács Edina beszámolója a 2011/12-es téli munkahelyéről…

Üdvözlök minden kedves Álláskeresőt és magát is Temesvári Úr!

Egy munkanapomat szeretném megosztani mindenkivel, mint szobalány.

A szálloda ahol télen dolgoztam Königsleitenben 1650m magasan, majdnem a hegy tetején helyezkedett el.

Szobalányként dolgoztam, szerencsére egy magyar fiatal párral és egy másik lánnyal együtt aki olyan mindenesként dolgozott. A szállást és az étkezés biztosítva volt.

Tovább...

Méhes Judit (szobalány) és Gáspár Attila (szobafiú) kalandos „élményei” ausztriai munkavállalásuk során…

Ausztriai „kalandozásaink”!

Tisztelt Temesvári Úr, már hónapokkal ezelőtt elküldtük Önnek egy munkanapunk leírását, de azóta rengeteg fontos esemény történt velünk, melyről Ön is értesült. Szeretnénk ezeket a dolgokat a levelünkben összefoglalni, remélve azt, hogy a többi, hozzánk hasonló, Ausztriában munkát kereső számára tanulságként, segítségként szolgál.

A barátnőmmel október közepén álltunk munkába első ausztriai munkahelyünkön, egy hatalmas tiroli szállodában. A párom szobalányként, én pedig mosogatóként dolgoztam. Megragadva az alkalmat itt szeretném mégegyszer megköszönni Sándornak azt a rengeteg segítséget, feláldozott időt, melyet ránk fordított, enélkül nem sikerülhetett volna elkezdenünk az ausztriai „életünket”.

Ebben a Hotelben kb. két hónapot dolgoztunk, de a CV Prof által lefolytatott levelezésnek köszönhetően, még akadt több álláslehetőségünk, ahol többet fizettek volna és megbeszélve a barátnőmmel a jobb anyagi lehetőségek miatt úgy döntöttünk, hogy váltunk.

Tovább...

Kövi Boglárka új élménybeszámolója a 2. ausztriai munkahelyéről…

A 2. ausztiai munkavállalásom első napjai…

Mikor kiderült az előző szállodában, hogy nem maradhatok, persze elkeseredtem, de aztán még ott beültem az internet elé és újra el kezdtem nézegetni a Sándor javaslatára talonban tartott szállodákat. Milyen sokat mondta el annak idején, bármi előfordulhat, ki kell néznem még pluszban több szállodát, ahová probléma esetén átmehetek. Szerencsémre a mostani szállodámban még mindig volt egy üres szobalányi állás, így még aznap lebeszéltük utazásom napját.

Január 29-én érkeztem ide, az újabb munkahelyemre, a korábbi szállodától mindössze 50km-re fekvő, szintén egy karintiai szállodába.

Első perctől kezdve hihetetlennek tűnt, hogy a háziak mennyire közvetlenek, kedvesek velem. Előző munkahelyemen, ahol végül nem kaptam meg az állást, szintén tisztelettel bántak velem. De ez a kapcsolat teljesen más, sokkal közelebbi, személyes.

Tovább...

K. Judit (szobalány) valós élményei ausztriai munkahelyén… nevét és fotóját eltitkolni kívánó sikeres dolgozónk…

Kedves Sándor!

Új fent köszönöm az elmúlt lassan másfél hónapi munkáját és sok segítségét! Mindig volt ideje és türelme végig hallgatni, mert hozzá kell tennem én mindig lelkesen újságoltam a velem történteteket!

Én egy 4 csillagos Gyógycentrumban dolgozom,12-én pontosan egy hónapja! Itt hétről-hétre 300 vendég gyógyul.

Az első 2 hét nem volt egyszerű! A szálló nagy, a kolléganők/24 szobalány és 10 kisegítő és még a mosodában 6/ sokan vannak, a munka számomra eddig ismeretlen és rengeteg új információ és természetesen németül! Szóval nagyon elfáradtam! Most egy hónap után átlátom már a teendőimet, kezdem jól kialakítani, hogy hogyan tudok gyorsan és szépen dolgozni. Tehát már tudok a „trükköket”! :)

Tovább...

Kövi Boglárka (szobalány) egy napja az ausztriai munkahelyén…

Ausztriai munkavállalásom első napjai.

Január 07-én érkeztem meg első ausztriai munkahelyemre, egy karintiai, ötcsillagos szállodába. Az első perctől kezdve nagyon barátságosan fogadtak. A férjem és barátja vitt ki Ausztriába, így nem csak engem, hanem mind hármónkat azonnal leültettek az asztalhoz enni, mondván, hogy a hosszú úton biztosan kifáradtunk, megéheztünk.Ez számunkra meglepő gesztus volt… gondolom mások számára is?

Az én választásom első sorban azért esett erre a szállodára, mert itt egy héten csak 5 napot, egy nap pedig 8 órát kellett dolgozni. E mellett csak egy, 5 munkanapos szállodát találtam, a többinél mind 6 napot kellett dolgozni, egy héten. Ezért is kiváló a CV Prof szolgáltatása, a rengeteg E-mail közt nagyobb eredménnyel választhattam ki az én elképzelésemhez legközelebb álló szállodát.

Tovább...

Péterfi Andrea (felszolgáló és szobalány) egy napja az ausztriai munkahelyén…

Kedves Temesvári Sándor és CV Prof csapata …

Még egyszer szeretném megköszönni a sok segítséget, amelyet munkakeresésem során nyújtottak részemre! Segítségük nélkül nem sikerült volna a sikeres elhelyezkedésem Ausztriában

Ezúton szeretném informálni az Álláskeresőket, hogy nekem ezen a munkahelyen, hogyan telik egy valóságos munkanapom.

Már egy hete elkezdtem a munkám, de eddig nem volt időm sajnos írni, mert az első héten pincéri tanfolyamra kellett járnom, ahol sok érdekes dolgot hallottam, tanultam, ami a vendéglátással kapcsolatos. Ezt a tanfolyamot a főnökség előlegezte meg részemre és anyagilag támogatják!

Tovább...

Méhes Judit naplójából…

Tisztelt Temesvári Úr!

Levelünkben mégegyszer szeretnénk megköszönni Önnek, azt a rengeteg segítséget, mely hozzásegített minket ahhoz, hogy munkába álljunk Tirolban egy ausztriai szállodában. Én szobalányként, a párom pedig mosogatóként dolgozik.

A többi munkakereső társunknak szeretnénk betekintést nyújtani egy-egy napunkba, mellyel reméljük segítségükre leszünk abban, hogy tapasztalatokat szerezzenek, tanulságokat vonjanak le.

Október 19-én álltunk munkába egy négycsillagos szállodában, mely egyben egészségközpontként is üzemel. A szálloda 164 szobával működik, mely azt mondható, hogy szinte majdnem mindig tele van.

Először is szeretném leírni, hogy milyen itt egy szobalány napja:

Általában 07:00 órakor, vagy 08:00 órakor van kezdés.

Tovább...

Spekker Ibolya beszámolója egy napjáról…

Kedves álláskereső társaim, akik ausztriai szobalány munkát kerestek, nektek szeretném leírni egy valóságos ausztriai szobalányi munkanapom, hogy milyen is az én valóságos egy napom!

Emellett a már korábban megírt véleményem a CV Prof-ról mellé, most ismét szeretném nekik megköszönni a lehetőséget és a nagyfokú profi segítséget!

A nevem Spekker Ibolya, szobalány vagyok egy ausztriai hotelben, Voralbergben.

Június 3-án küldte ki a CV Prof az anyagomat Ausztriába az 5.000 ausztriai hotel email címére és már az első órában megjött az a munkám ahonnan még aznap estére meg is küldték a szerződésem!

Tovább...

Pál Ágnes naplójából, aki már 4 és fél éve dolgozik szobalányként Ausztriában!

Egy napom Nussdorfban!

Már 4 és fél éve Tirolban dolgoztam, de úgy gondoltam váltok egy új munkahelyre.

Sajnos hiába dolgoztam már kint évek óta, a nyelvtudásom nem igazán megfelelő. Egy ismerősöm ajánlotta Temesvári Sándort és az általa vezetett CV Profot! Április 6-án felvettem vele a kapcsolatot és kértem hogy segítsen új állást találni.

Sokat beszéltünk (leginkább telefonon és Skype-on) mire mindent egyeztettünk és összeállt segítségével a pályázati anyagom. Aztán már 8-án meg is kezdődött a pályázati anyagom kiküldése a megrendelt 5.000 ausztriai hotel e-mail címére! A rendszer szinte perceken belül már „életre is kelt” és özönlöttek be a levelek és a velük párosuló telefonok! Jó érzés volt, hogy nekem írtak és hívtak a hotelek, és én válogatok az ajánlatok között! Sándor szinte mindenben a segítségemre volt és bármikor hívhattam ha segítségre volt szükségem, mindig nagyon türelmesen és nagy hozzáértéssel segített! Ez talán abból is fakad nála, hogy 15 évig dolgozott Ausztriában és jól ismeri a kinti törvényeket, a munkaadók gondolkodását!

Szerettem volna, hogy új munkahelyem közelebb legyen a határhoz mint a régi munkahelyem, és hogy egy kisebb hotel legyen mint a régi volt.

Tovább...

Gallainé Rácz Edit (Reggeliztető felszolgáló és szobalány) naplójából…

Tisztelt Olvasó, Érdeklődő, Ausztriában dolgozni vágyó!

Röviden leírom egy munkanapom ausztriai munkahelyemen, ahol, mint Stubmädchen és Frühstükskellnerin dolgozom. Április elején kezdtem itt férjemmel, aki szakács. Grein városa, Oberösterreich tartományben, közvetlen a Duna partján fekszik.

A munkahelyem egy 3 csillagos vendégház, és fogadó, mely két épületből áll. A főépületben van 20, a melléképületben pedig 9 szoba. A napi munkaidő beosztásom (keddtől – szombatig), 06-14 óráig van. Reggel le kell menni, és előkészítenem mindent a reggelihez. Hétköznap svédasztalos reggeli van, szombaton pedig saláta büfé.

Tovább...

Lakó Mónika naplójából…

Kirchberg in Tirolban dolgozom egy, decemberében megnyitott 5*-os vendégházban, szobalányként. Szerencsém volt, hiszen a párommal aki szakács egy helyen dolgozom.

A nyelvtudásom még kevés, ezért jó volt, hogy elég sok magyar dolgozik itt, ami persze hátrányára is változhat, hiszen ebben az esetben az ember nem nagyon van rákényszerítve arra, hogy a tudását növelje.

Maga a vendégház áll egy főépületből, ahol van az étterem és a szobák (14 darab) és 5 apartmanból, ami igazi luxus. 3 szintesek, 4 szoba, nagy nappali, konyha, 5 fürdőszoba, szauna és tv szoba.

Az én munkám, reggel 9-kor kezdődik, napi 9 óra, esetleg több és heti 6 nap.

A napi munkamenet elég változatos, hiszen a távozó és érkező vendégektől is függ. Feladataink közzé tartozik, szobák takarítása (ágynemű csere, törölgetés, fürdőszoba takarítás, porszívózás, felmosás) ez persze változik, hiszen 2 naponta van általános (ágynemű csere nélkül) és 3-4 naponta pedig (ágynemű cserével) és hetente ablakpucolás is.

Tovább...

Fábián Erika naplójából…

Először augusztusában fordultam a CV Profhoz és lett munkám Ausztriában, ahová szobalányként mentem ki dolgozni és szeretném leírni tapasztalataimat azoknak akik úgy gondolják, hogy jó lenne kimenni Ausztriába dolgozni, főleg azoknak akik nem tudják a német nyelvet!

Nagyon nehéz és kemény dolog volt ez a számomra. Az első munkám két hétig tartott mert nem tudtam a német nyelvet és teljesen elveszett voltam!

Nem tudtam önállóan dolgozni, mindig másnak a segítségére volt szűkségem és ez egy nagyon kellemetlen dolog volt, amit a főnökség nem is nézett jó szemmel!

Pedig nagyon keményen és jól dolgoztam meg voltak elégedve a munkámmal, ügyesen takarítottam, de nem tudtam beszélni a nyelvet és sajnos elküldtek! Hatalmasat csalódtam, teljesen összetörtem!

De nem adtam fel. mindenki biztatott ne ad fel menj tovább és mentem…

Tovább...

[jotform id=2945827062?]

Top