fbpx

Szakács állás

Facebook Timeline Cover Template

AUSZTRIAI SZAKÁCS ÁLLÁSOK, ÁLLÁSKERESÉS

Álláskeresőink, pontosabban már dolgozóink naplójából idézünk, hogy hogyan telik egy napjuk a valóságban ausztriai munkahelyükön!

Célunk, hogy új Álláskeresőink részére valóságos információkkal szolgáljunk a kinti munkaviszonyokról, hogy mik várják őket majd a valóságban!

Reméljük, hogy ezzel is nagyobb kedvet és bizalmat csinálunk az ausztriai Álláskeresőknek, akiket a jövőben is nagyfokú türelemmel és segítségnyújtással várunk!

Oláh Attilának hívnak és szeretném elmesélni a kijutásom , és munkába állásom történetemet.

Már iskolásként sikerült nyári gyakorlatra Németroszágba kijutnom diákként egy A’la carte étterembe. Akkor a főnök azt mondta ahogy ha az iskolát elvégzem visszamehetek dolgozni. Ez így is lett. Majd a felszabadulásom után még másfél évet dolgoztam ugyanott.

Akkor döntöttem, hogy szeretném magam máshol is, a szakmán belül kipróbálni. Ekkor döntöttem el, hogy Ausztriában szeretnék dolgozni. De helyismeretem és egyel talán tapasztalatom sem volt.

Voltak saját részről próbálkozások de mind kudarcba fulladt. Egy reményem volt mikor Németországból augusztus végén hazatértem, önerőből egy négycsillagos hotelban kaptam (volna) állást. De úgy volt, hogy ha otthon leszek akkor felvesszük egymással komolyabban a kapcsolatot. Mindezzel Szeptember 19.-ig ámítottak. És utána visszamondták az állásajánlatot. Akkor egy kicsit összetörtem, de rövid keresgélés után találtam rá a CV PROF -ra . Majd felvettem Temesvári Úrral a kapcsolatot.

Mindvégig nagyon segítőkész és közvetlen volt , ami nagyon jól esik az embernek, ha belevág egy teljesen új dologba.

Leellenőrizte a német tudásomat, megfelelt de lett volna mit rajta csiszolni. Párszor még beszéltünk majd kitöltöttem egy életrajzot németül, amihez rengeteg segítséget kaptam. Majd elkészítették a PROFI pályázati anyagot a fényképes önéletrajzzal és bemutatkozó levéllel.

Az addigi munkájukért addig semmit sem kellett fizetni, pedig kb 8-10 órát biztosan foglalkoztak velem és az anyagommal. Majd kiválasztottam az 5000 helyre történő kiküldést.

2012 Okt.18.án életre kelt a Rendszer. Csak özönlöttek az e-mailek. És még az nap 30 telefon hívással lettem gazdagabb. Nem is beszélve a tömérdek levélről : voltak közöttük akik már nem tudtak állást kínálni mert már betelt, de volt aki a következő téli szezonra kínált volna munkát. És sok aki a téli szezonra már alkalmazott is volna…

Tovább...

Halmai Ferenc reggeliztető szakács rövid beszámolója…

Kedves Sándor, és a CV Prof csapata.

Először is elnézést, hogy ilyen sokára jelentkezem, de nagyon nehéz volt elintézni az internetet (a szolgáltató változott, sok probléma volt vele, és még most is sokszor nincs egyáltalán semmilyen térerő idefent) .

Még egyszer köszönöm a gyors segítséget a nyár közepén!

Még itt vagyok a 4 csillagos Hotel F……………ben, Bodensdorfban.

Reggeliztető szakácsként dolgozom, a munkaidőm reggel fél öttől délután három óráig tart (igazából négyig végzek csak:) )

A munka nehéz és fárasztó, de mindent kifizetnek (a túlóráimat is)

Tovább...

Kovács Krisztián egy valóságos munkanapja…

Kedves Álláskeresők!

Szeretnélek titeket is segíteni azzal, hogy leírom, hogyan is néz ki az én egy napom az ausztriai munkahelyemen!

Én egy 4 csillagos hotelben kezdtem a CV Prof segítségével 2011 decemberétől, mint szakács Ausztria Vorarlberg tartományában.

Reggel 9-kor indul a munka a konyhai dolgozóknak.

Mindenkinek van személyes kártyája amivel be és kicsekkol,…

Tovább...

Garai János Úr (segédszakács) kint töltött 4 napjából (utazás miatt) telt 2 munkanapja a valóságos helyzetről munkahelyén a munkavégzésről, kollégákról, stb…

Üdvözlöm Temesvári Úr!

Nem írtam Önnek mail-t mert balfék módon itthon hagytam a telefonomat, úgyhogy az külön epizód lenne miként tartottam a kapcsolatot a családommal, de ezzel nem untatom.

Egy tapasztalattal gazdagabb lettem, amit, cseppet sem bánok, nem, csak azért mert pozitívan állok hozzá a dolgokhoz, hanem azért is, mert magam tapasztalhattam meg azt amiről oly sokan olyan színesen, amerikai álomnak hihető módon beszélnek.

Nem állítom, hogy nem igaz, amit mások leírnak, de mindig mérlegre kell tenni a másik oldalát is, azt hiszem ez így korrekt. És amit Ön is olyan sokszor nekem is elmondott, hogy nincs kolbászból a kerítés Ausztriában sem, és mennyire fontos a nyelvtudás, és azon felül, hogy milyen emberek lesznek majd a kollégáink vagy főnökeink!

Tovább...

Gallai Zoltán, A’la Karte szakács naplójából…

Tisztelt Olvasó, Érdeklődő, Ausztriában dolgozni vágyó!

Röviden leírom egy munkanapom ausztriai munkahelyemen, ahol, mint Á la Carte szakács dolgozom. Április elején kezdtem itt feleségemmel, aki felszolgáló. Grein városa, Oberösterreich tartományban, közvetlen a Duna partján fekszik.

A munkahelyem vendégház, és fogadó. A napi munkaidő beosztásom (keddtől – szombatig), reggel 10-15 óra között, valamint este 18-22 között van. Vasárnap 10 – 16 óráig, és hétfő szabad. Tehát 1,5 szabadnapom van egy héten…

 Tovább...

Szabó Ervin, reggeliztető szakács naplójából…

Tisztelt Olvasó/Érdeklődő!

Szabó Ervin vagyok, néhányan talán már olvasták a véleményem itt a CV Prof oldalán.

Ezúton szeretnék még néhány információt megosztani mindenkivel, hogyan telik egy napom itt Nassfeldben, Ausztriában!

Heti 6 napot dolgozom, és napi 9-10 órát a vendégek létszámától függően.

Reggeliztető Szakács vagyok, egyedül reggeliztetek. Hozzám tartozik teljes mértékben a reggeliztetés, gyümölcs-zöldség és a saláta előkészítése a büfébe és konyhai felhasználásra….

Tovább...

Schvarcz Ferenc naplójából…

Tisztelt Álláskeresök!

Szeretném veletek egy napom ismertetni,hogy is telik el.

Miután a CV Profnál megrendeltem a már másoknak is bevált pályázati anyag 5.000 ausztriai email címre küldést, nagyon hamar kaptam száznál is több állásajánlatot az e-mailek elküldése után szinte pár órával, kiválasztottam egyet és elvállaltam a munkát majd rá két napra megérkezett a munkaengedélyem ezért ahogy lehetett utaztam is!

A szállásom nagyon jó mivel egy egyszobás apartmanom van kis konyhával, hűtővel,mikróval és kerámia lappal.

Külön fürdő zuhanyzóval törölköző szárítóval! Nagy szoba kényelmes ággyal, internettel, TV-vel és az egész még csak két éve épült direkt a személyzet részére…

Tovább...

Némethy Péter naplójából…

Kirchberg in Tirolban dolgozom,egy 5 csillagos Gasthausba szakácsként!

Ez a Gasthaus 62 férőhelyes, egy főépületből és 5 chale-ból (apartman) áll és teljesen új és teljesen modern stílusban épűlt! Ilyet még nem láttunk!

A tulajdonos egy Magyar nő és egy Osztrák férfi (egy házaspár). Sajnos az én főnökeim nem ők, hanem egy Osztrák házaspár, akik csak bérlik a konyhát!

Gyönyörű helyen vagyunk, fenn a hegy tetején, közvetlen a sífelvonó mellett.

Tulajdonképpen először nem idejöttünk, mert én a párommal jöttem ki, ő szobalány, ..

Tovább...

Kollár Béla, szakács naplójából…

Üdvözlök mindenkit aki olvassa!

Kollár Béla vagyok, Mauterndorfbol, Lungau tartományból írom ezeket a sorokat.

Én is mint sokan mások a CV Prof csapatának köszönhetem az ausztriai munkám.

Jelenleg egy sí-paradicsomban dolgozom mint Szakács.

Ez egy komplett sí központ több sípályával,éttermekkel.

Megfordul naponta sok száz, de inkább 1000 turista kiránduló de elsősorban síelni szerető nálunk akiket mi vendégül látunk, meleg étellel, itallal.

A főnököm Osztrák, mint a személyzet többsége is…

Tovább...

[jotform id=2945827062?]

Top