fbpx

Konyhai kisegítő állás

AUSZTRIAI KONYHAI KISEGÍTŐI ÁLLÁSOK, ÁLLÁSKERESÉS

Álláskeresőink, pontosabban már dolgozóink naplójából idézünk, hogy hogyan telik egy napjuk a valóságban ausztriai munkahelyükön!

Célunk, hogy új Álláskeresőink részére valóságos információkkal szolgáljunk a kinti munkaviszonyokról, hogy mik várják őket majd a valóságban!

Reméljük, hogy ezzel is nagyobb kedvet és bizalmat csinálunk az ausztriai Álláskeresőknek, akiket a jövőben is nagyfokú türelemmel és segítségnyújtással várunk!

Augusztus 24.-én volt meg a kiutazásom, Jenbach-ig, ahol személyesen a leendő főnököm várt, és elvitt a 18 km-el messzebbi Achenkirchbe.

Achenseetől nem messze az egyik hegy lábánál áll a szálloda, gyönyörű kilátással.

A szállásom egy munkásszállón van, kb egy km-re a szállótól. Felujított szobám van, fürdővel. Csendes, javarészt németek és magyarok laknak itt. Mindenki nagyon rendes, bár ez már azon is túl tesz. Mindenben segítenek amiben tudjnak, nélkülük nem boldogulnék. Az egyetlen szépséghiába a szállásomnak, hogy nincs internet, de ezt az itteni magyarok segítségével, lassan sikerül megoldonom!

A munkaaadók nagyon rendesek! A szállás és a szálloda közötti út nem tűnik nagy távolságnak, de ha az embernek négyszer kell megtennie, akor már sok! Ezt a munkaadóim is tudják, s bár az első napokban a munkatársaim többször is haza tudtak hozni este, gyakran nem egyszerre végzünk, így a főnökasszony minden nap kölcsönadja az egyik bérelhető kerékpárját a négyből, ami hatalmas segítség!

Minden nap megkérdezik, hogy…

Tovább...

Kedves CV Prof csapata, és leendőbeli álláskeresők!

Szeretném elmesélni az eddigi tapasztalataimat az elmúlt 50 nap Gargelleni tartózkodásom során.

Először is szeretném leírni egy napi munkanapomat, hogy hogy is néz ki.

Munkába 9:00 órára járok be, ezután megreggelizek, magamra öltöm a munkaruhát, ami egy kötényből áll és kezdődhet a meló!

Minden reggel feltöltöm azokat a dolgokat, amit nekem kell a nap folyamán megcsinálnom, és esetleg hiány van belőle a konyhán. Mondjuk, viszek fel a konyhára gyümölcsöket,konzerveket, gyümölcsléket stb.

A délelőtti munkám főként mosogatásból áll, és természetesen abból, amit még útközben kitalálnak a kedves kollégák. Például zöldség pucolás, Lunchpaket-amit szívből utálok elkészíteni, esetleg virág alakú vaj készítése, amit általában minden harmadik nap újabb kannával kell elkészítenem. Ez abból áll, hogy 12 db 250g vajat, egy ˝szerkezetbe˝ be kell helyezni (egy alkalommal csak négy vaj fér el a masinába) majd megnyomni a kívánt gombot, és lám a 4x250g vaj ˝átalakul˝ sok kicsi virág mintájú vajjá. Persze a virág mintájú vaj elkészítése (is) komoly bonyodalmakkal jár, ugyanis a masina szerintem még a szocializmusból maradt fent, és nem mindig úgy működik, ahogy kellene…

Tovább...

Lenyiczki Sándor/Sanyi Bácsi (konyhai kisegítő-mosogató) ausztriai álláskeresési beszámolóját már olvashattuk korábbi, június 26.-i beszámolójában. Most több mint 1 hónappal később, olvashatjuk Ausztriában szerzett tapasztalatait arról, hogy mi történt vele azóta. Hogyan és miért kellett váltania egy 2. munkahelyre, milyen volt az 1. és most milyen a 2. …

 

Sziasztok kedves álláskeresők!

50 évesen indultam el az Osztrákokhoz dolgozni konyhai kisegítő-mosogatóként, és szeretném leírni a történetem mindenféle mellékzönge nélkül, csak azért, hogy valaki aki ebben a helyzetben van tanuljon, okuljon belőle!

Azt most előre leszögezem:Ha valaki nem áll mögötted aki önzetlenül segít annak mondhatnám szinte lehetetlen!

A CV Prof-ot kerestem meg ebben a dologban. Amit nem bántam meg egy percig sem!

Ha a Temesvári Sándor és csapata nincs, most nem írhatnék beszámolót erről az egészről.

Kezdődött azzal, hogy beiratkoztam a CV Prof-hoz egy speciális nyelv tanfolyamra, amit kifejezetten erre a célra hoztak létre. Ajánlom mindenkinek végezze el, mert sajnos valóban mindenütt kérik a nyelvtudást valamilyen szinten!

Sajnos családi gondjaim miatt nem tudtam azonnal munkát vállalni, csak fél évvel később, és addig a megszerzett tudás amit megszereztem kissé megkopott.

No de azért elérkezett az idő mikor felkerestem ismét a CV Prof-ot, hogy szeretnék menni dolgozni!

Sándor összeállított az anyagom ami egy profi szinten elkészített önéletrajzból, és motivációs levélből állt, és elindult a kiküldése 5000 hotelnek a pályázati anyag küldés rendszerük segítségével.

Kaptam is majd 350 választ aminek a nagy része elutasító volt mert igencsak benne voltunk a nyári szezonban. Sebaj azért volt közte kettő ami nekem elég is volt. Kiválasztottam egyet, Kaffer mellet egy gyerektáborba kerestek konyhai kisegítőt, mosogatót.

Megérkezésem után kedvesen fogadtak.

Másnap munkába is álltam. Megértettem, mi a dolgom mit várnak el tőlem. Semmi problémánk nem volt. Ahogy teltek a hetek, menet közben éreztem én, hogy a kollegák, nem is az, hogy utálatosak, hanem kihasználva azt a dolgot, hogy nem értek mindent mit beszélnek, így utólag visszagondolva bizony arról beszéltek, hogy nekem haza kell onnan jönnöm, mert ők bizony minden rossznak elmondtak engem a főnökéknél…

Tovább...

Tisztelt Temesvári Sándor úr és kedves álláskeresők!

Ausztriai tapasztalataimat szeretném önnöknek megírni néhány sorban.

Mint velem együtt többen, olyan helyzetbe kerültem, hogy a kialakult gazdasági helyzet miatt, Magyarországon már második ízben lettem munkanélküli.

Így került sor arra, hogy komolyan elgondolkodtam azon, hogy Ausztriában vállaljak munkát. Mivel német nyelvtudással és vendéglátós végzettséggel rendelkezem, ezért jött szóba a szállodaipar.

Amikor belevágtam, tudtam, hogy nem lesz könnyű és családomtól sokáig távol leszek.

A CV Prof-nak köszönhetően már harmadik alkalommal sikerült rövid időszak alatt munkába állnom Ausztriában.

Tavaly nyáron utaztam ki először Ausztriába, Bad Kleinkirchenbe egy 4 *-os szállodába, ahol házmesteri tevékenységeket végeztem, majd a nagy vendégszám idején mint második mosogató dolgoztam a szálloda konyháján.

A konyhai munka sokkal jobban tetszett, mert közösségben voltam és nagyobb elismertséget kaptam a velem együtt dolgozó kollégáktól.

Erre a helyre a téli szezonra mindig egy azonos dolgozó érkezik, aki Szlovéniából származik.

Így a téli szezonra új helyet kellett keresnem.

Az eltelt téli szezonra Bad Gasteinben kaptam munkát, egy 3 *-os szállodában, melyet egy dán házaspár üzemeltetett. Ide már kifejezetten konyhai munkára mentem ki.

Nagyszerű embereket ismertem meg a dán főnökség és a dán dolgozók személyében. Ez egy kicsi szálloda volt, ahol a főnökség mellett mindössze öten voltunk alkalmazottak. Itt három dán és egy magyar (szobalány) kollégám volt.

A főnökasszony kivételével a többiek elég rosszul beszéltek németül. A dán nyelv olyan, mintha a németet és az angolt összevegyítenénk, úgyhogy nagyon érdekes volt a helyzet.

A nyelvtudás hiánya nekik nem jelentett gondot, mert a szálloda vendégköre kizárólag dánokból tevődött össze.

Az első munkahelyemen a kollégák között volt három magyar (szobalány, mosogató és felszolgáló), Három „NDK”-s, öt „Jugoszláv”, egy szlovák és több osztrák.

Az osztrákok kissé pökhendiek voltak, míg a szerbekből a szakmai írígység sugárzott.

Itt a második helyen ilyesmiről szó sem volt,….

Tovább...

Tisztelt Temesvári Úr és kedves Álláskeresők!

Egy héttel a következő sikeres ausztriai munkakezdés után szeretném leírni tapasztalataimat az új munkahelyről.

A sikeres interjú után május 7-én álltam munkába az egyik Ötzben, Tirolban található pizzéria-étteremben.

Az előző nap elfoglalt szállás egy kis másfél szobásként leírható lakás, ahol a másik konyhasegéddel voltunk együtt elszállásolva. Jobb, mint egy sima szoba, bár a főzőfülke méretű konyha nem nagyon fog hívogatni az itthoni ételkészítésre ha megéheznék. Egyébként rendezett, tiszta, a szezonális munkához számomra teljesen megfelelő.

A tulajpáros örömmel fogadott, mar első nap megdicsértek a munkám miatt.

Hárman kezdtük a szezont kisegítőként, egyikünktől már megváltak tapasztalatlansága miatt. A másikuk is egy magyar kisegítő lány, valamint egy héttel utánam kezd az új magyar főszakács is.

Eddig a tulaj, aki maga is szakács volt bent a konyhán a munka nagy részét elvégezni, irányítani minket.

Összesen tehát hárman vagyunk bent, és a beosztás alapján, mindig legalább ketten leszünk egy időben munkában.

Hétfő az általános szabadnap, bár a pünkösdi rohamra tekintettel, azon a héten mégis nyitva leszünk…

Tovább...

Üdvözlöm Kedves Sándor!

Nem feledkeztem meg a napom leírásáról, csak olyan mértékű volt a hajtás, hogy nem volt erőm még erre a néhány sorra sem.

A tulajék is meglepve tapasztalták a szokatlanul magasabb vendég létszámot, kb 15 %-al magasabb mint a megszokott.

3 hétig folyamatosan dolgozott mindenki. Mint tudja én nem vagyok igazán a szavak embere, ezért csak röviden, de csatolom a tapasztalataimat. Fáradtnak érzem magam.

Megérkezésemkor tapasztalt melegszívű fogadtatás a mai napig sem változott.

A továbbiakban is ugyanolyan szintű a kapcsolat hoteltulajdonos család minden tagjával.

Mint vezetők személyes példával is elöl járnak, pl. ha kiesik egy felszolgáló valamelyikük belép a helyére.

A munkámról csak néhány szóban:

Alapvetően a konyhai és a szervizedények, valamint az evőeszközök mosogatása, és a mosogatókonyha tisztán tartása a feladatom. Ha van időm segítek a zöldség tisztításban.

A munkaidőmet lefedi az alapfeladat. 900 darab evőeszköz található a konyhán…

Tovább...

Irsai Csaba jó és rossz tapasztalatai ausztriai munkahelyén…

Tisztelt Temesvári Úr elküldöm a munkanapomról szóló feljegyzést.

Üdvözlöm, Tisztelt leendő Munkavállaló, szeretném megosztani Önnel egy munkanapom „élményét” azt, hogy hogyan telik itt Ausztriában, ezen a munkahelyen egy munkanap.

2012 november végén utaztam ki a CV PROF segítségével és elkezdtem dolgozni konyhai kisegítő és mosogatóként egy közepes nagyságú Gasthof-ban, egy kis faluban dolgozom.

Egy viszonylag békés,szép hely a tengerszint felett kb. 1200 méterrel, ahol mindenki mindenkit ismer, és ha szembe jönnek veled az utcán rád köszönnek ,a boltban rád mosolyognak és köszönnek sajtszeletelés közben is.

Röviden bemutatnám kikkel dolgozom együtt, milyen az itteni csapat, természetesen név nélkül.

Kezdeném az elején a vendégház tulajdonosa egy primitív ember aki sajnos nem állt kétszer észért sorban…

Tovább...

Kovács Richárd írja le valós egy napját élete 2. ausztriai munkahelyéről, összehasonlítva azt az elsővel…

Kedves Sándor , és leendő munkavállalók!

Július 6-án utaztam ki ide Annenheimbe, a CV Prof segítségével.

Szeretném megosztani mindenkivel , hogy hogyan telik egy napom: Először is azzal kezdeném, hogy mosogatónak vettek fel a főnökömék, de a 4. napon már Pizzaszakácsként ,salátásként is dolgoztam…………….. Természetesen a fizetésemet is ehhez megfelelően igazították!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A konyhán 5-6 kolléga dolgozik. Van itt egy magyar pár is rajtam kívül! Jól kijövünk, nagyon segítőkészek, akárcsak a többiek!

Tovább...

Böjthe Balázs napjából… 

Tisztelt Temesvári úr és CV Prof Látogatók!

Eltelt egy hét, mióta kiérkeztem Lingenauba és mint ígértem, tartok egy kis beszámolót az eddigi tapasztalataimról.

Lingenau Vorarlberg tartományban van, ami Ausztria legnyugatibb területe. Egy szépen gondozott kis falu ez, ahol az emberek olyanok, mint egy nagy család. Az utcán járva ráköszönnek az emberre, mosolyognak, érdeklődnek a hogyléted felől. A házak ablakai, erkélyei roskadoznak a gyönyörű virágoktól.

Egy hotelben sikerült elhelyezkednem, mint konyhai kisegítő, mosogató, mindenes.

Heti hat napot dolgozom, 50 órát hetente. A túlórát pedig kifizetik és hétfőnként vagyok szabadnapos.

A munkahelyemen tizenketten dolgozunk, a tulajdonos és felesége, négy szakács, öt pincér és én.

Tovább...

Gelencsér Szabolcs naplójából…

Üdvözlöm Sándor!

Először is köszönöm az érdeklődését az itteni kint létem alatt Heiligenblutban.

Munkaidőm délelőtt 09:00-tól 13:00 és délután 18:00-tól zárásig tart, ami általában, olyan 22 körül el is jön. Igazság szerint, személy szerint én általában nyolc fél kilenc körül mindenképp szeretem elkezdeni a munkám.

Általában reggeli, majd utána megyek ki a Hotel elé összesöpörni a parkolót és a növényeket meglocsolni. Ezután, irány a konyha.

Tovább...

Horváth Magdaléna naplójából…

Egy nap a munkahelyemen a gyönyörű területen Salzburgtól 55 km fekvő St.Veit falucskában, Sankt Johann-Alpendorf felett.

A munkaidőm 8,00-13,30 és 18,00-21,30 között van. Reggel fél nyolctól reggeli és nyolckor már wellnesst takarítom.

Sorolom: portörlés mindenhol még az ajtó tetejét is, a kabinokat, az üvegajtókat, a kukák, a WC aminek ragyogni kell (de van amivel ragyogóvá tehetem), a padló felmosása – ez mindennapos!

Az ablakok, a padló felmosása géppel amivel tényleg szép, ezt kb. tíznaponta.

Tovább...

Red Rudolf naplójából…

Söldenben, Tirolban egy kisebb méretű Almhüttében (a Világvége előtt egy megállóval 1.500 méteren az én szemszögemből) dolgoztam sajnos csak egy hónapot, mert az idei meleg téli időjárás miatt kevés hó és kevés vendég lett, konyhai kisegítő-mosogató, mindenesként aminek a napirendje a következő.

A 7 napból gyakran „8”-at kellett dolgozni az ünnepek alatt! 10-13 óra/nap, sokszor pihenőnap nélkül, szombat ,vasárnap, Karácsony, vagy Újév mindegy. Néha azt sem tudtuk milyen nap van, az embernek elmegy az időérzéke (is).

[jotform id=2945827062?]

Top