fbpx

Bánki József (Chef de Rang) naplójából…

Bánki József (Chef de Rang) naplójából…

Bánki József vagyok és február elseje óta dolgozom Tirolban Sant Anton am Arlberg településen egy 4*-os hotelben a CV Prof által nyújtott pályázati anyag küldés szolgáltatás segítségével, Chef de Rang (Pálya pincér) pozícióban.

A főnöknő és a lánya a recepción tevékenyednek és közösen vezetik a hotelt. A szervizben hárman dolgozunk egy osztrák főpincér egy szlovák kolléganő és jómagam.

A konyhán egy séf, kettő szakács és két mosogató dolgozik.

A munkanapom a következő: reggel hétre megyek az étterembe, felkészítjük a reggelihez a büféasztalt (sajttál,felvágott-tál,kenyeres pult, narancslé,multilé,grapefruitlé,stb). Az office-ban (nevezhetjük ital elkészítő helyiségnek vagy pultnak is) lefőzzük a kávét,teához a forró vizet előkészítjük.

Én az u.n.Jagdstubéban (vadászterem) dolgozom, tehát előkészítem a terítéket a vacsorához a létszám és az aznapi menü függvényében.

Nyolckor kezdődik a reggeli a szállodánkban a kávét teát kakaót porcelán u.n. kanchenekben szolgáljuk fel.

A reggelinél felvesszük a rendelést a főételt illetően,mert a vacsoránál előételt főételt és desszertet szervírozunk kedves vendégeink számára.

A reggeli után felterítünk a vacsorához,az office-t rendbe hozzuk ez kb.11 óráig tart,majd u.n. Zimmerstunde-ra (pihenő idő, szabadidő) megyünk.

Délben ebéd a személyzeti étkezdében. Nem szűkölködöm semmiben nagyon változatos ételeket kapunk!

Délután öt órára megyünk vissza a Zimmerstundéból.

Kihordom a salátákat, feltöltjük a kenyeres kosarakat, kiteszem az asztalokra és utána megyünk vacsorázni.

Fél hétkor nyitjuk az éttermet a vacsorára.

Az ételek bónokon rendeljük a konyhától ahová fel vannak jegyezve asztalszám alapján, hogy ki melyik főételt választotta.

Az italokat pedig a szobaszámokhoz rendeljük, a főpincér pedig záráskor elkészíti a számlákat,amiket a reggelihez való felterítés után felteszünk az asztalra,hogy reggel alá tudják írni a vendégek.

Fél tíz és tíz között végzek és megyek a szobámba megérdemelt pihenésemet tölteni.

Üdvözlettel: Bánki József

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top