fbpx

Szobalány Ausztriában: Tari Veronika

Szobalány Ausztriában: Tari Veronika

Tari Veronika (szobalány) sokakhoz hasonlóan több korábbi csalódás után talált ránk ismerősei ajánlása közben. Veronikával is elsősorban adottságainak felmérésével kezdtük, amely során -mint sokan másoknál is- a német nyelvtudás hiányát tapasztaltuk. Veronikának is elmondtuk, hogy mit várnak el az osztrák hotel tulajdonosok a külföldi Álláskeresőktől. Az életszerű példa számára is jól megmutatta, hogy valamilyen úton-módon elsősorban nyelvtudását kell megerősítenie. Veronika átgondolta hogyan és miként kíván nyelvet tanulni, majd mások példáját követve Ő is beiratkozott speciális, Skype német nyelvi felkészítés szobalányok, konyhai kisegítők, mosogatók, szakácsok és házmesterek csoportjába. Miután Ő is megtanulta az álláskereséshez, munkavégzéshez és hivatali ügyei intézéséhez szükséges német nyelvezetet, Initiativ pályázati anyag küldés rendszerünkkel, 2013. november 5.-én belevágott az ausztriai álláskeresésbe. Lenti köszönő és beszámoló levelében olvashatjuk véleményét rólunk és szolgáltatásainkról, amelyek november 29.-i ausztriai munkahelyére való beutazással Veronikának is meghozták a sikert… 

   
Tárgy: Vélemény a CV Prof-ról és hálás köszönetem nekik
Dátum: Thu 28 Nov 2013 13:32:15
Feladó: Tari Veronika <tari.veronika(kukac)vipmail.hu.>
Címzett: Ausztriai hotel munkák-CV Prof <ausztriaimunka@cvprof.hu>
   

Kedves Álláskeresők! Kedves Temesvári Úr és csapata!

Sokszor végig gondoltam, hogy amikor eljutok idáig, mit fogok írni, de most itt ülök, és annyi minden kavarog a fejemben, annyi mindent el szeretnék mondani, mégis nehéz összeszedni a gondolataimat.

Nagyon sok álláskereső történetét olvastam végig, és rá kellett döbbennem, hogy több százan, ezren lehetünk, akik saját erőből próbálkoztak kijutni Ausztriába, többek között én is. Évek óta próbálkoztam, mégsem sikerült. Sajnos úgy, mint sokan, én is futottam bele olyan „munkaközvetítőbe”, aki átvert, mondtak mindent, nem kell nyelvtudás, nem kell semmi előképzettség…..

Idén tavasszal az egyik gyerekkori ismerősöm (akik akkor már Ausztriában dolgoztak) a Facebookon megosztotta a CV Prof oldalát, gondoltam abból nem lesz semmi baj, ha megnézem, elolvasom, mit ajánl. Nagyot tetszett a felkínált lehetőség, de még mindig maradtak bennem kételyek, napokig gondolkodtam, mit tegyek, aztán megszületett a döntés: megkérdeztem azt a bizonyos gyerekkori ismerősömet (mert hát ők mégis csak kint dolgoznak már), mit tud a cégről, és reményeimnek megfelelően csak jókat mondott.

Felvettem a kapcsolatot Temesvári Úrral, aztán belevágtam.

Részt vettem az online nyelvtanfolyamon, amiért EZER köszönet Zsuzsának, türelmének, bíztatásainak, még akkor is, ha butaságot mondtunk, és aki megtanított arra, hogy merjünk beszélni, és mindegy, hogy sikerül mondani, csak beszéljünk! És tényleg, ez a lényeg Megértik, és nem is nevetnek ki. A német nyelvi felkészítésről csak annyit még, hogy nem a megszokott tanulás, hanem csak az álláskeresésre, munkavégzésre van kihegyezve + még a hivatali ügyek, papírok kitöltésére is. Mindenkinek ajánlom! Ne hagyjátok ki! Voltak a csoportban olyanok is, akik már korábban tanultak, de nem ezt.

Temesvári Úr és csapata többszöri egyeztetés után profi módon összeállította a pályázati anyagot, amit természetesen a véglegesítés előtt még egyszer leegyeztetett, hogy jó e.

November 5-én aktiváltuk az email-eket Temesvári Úrral. Aznap délelött 10 órakor léptünk be az email fiókba, addigra kb. 100 levél várt már, és 2 telefonhívásom is volt már addig.

Temesvári Úr elmondta, mit hogyan kell címkézni, rendszerezni. Volt dolgom rendesen. Nagyon sok elutasító választ kaptam, amit mindazok ellenére kedvesen fogalmaztak meg.

Az első napon 8 konkrét állásajánlat érkezett, ezek közül a jövő nyári szezonra is. A rendszer kiválóan, sőt várakozásaon túl jó müködött! Minden szó amit a honlapon olvasni igaz! Én is itthonról és a munkahelyemről csináltam végig a teljes ausztriai álláskeresésem! Nem mentem próba munkára vagy személyes bemutatkozásra! Nem a netes álláshirdetéseket kaptam, hanem nekem írtak néven szólítva az ausztriai hotelekből, és hívtak telefonon, nem pedig én őket!

Mostanra nov.28.-ig 513 email érkezett, és jelenleg 24 konkrét állásajánlatom van az én nevemre szólóan! Kb. 25!!!! telefonhívásom volt, amit nem mindig tudtam felvenni, mert még itthon dolgoztam, ezt azért mondom múlt időben, mert holnap, tehát november 29-én indulok életem első ausztriai munkahelyére.

Sajnos az email-eket is csak tableten tudtam követni, így amikor este hazajöttem, még rendszereztem, válaszoltam. Itt el kell, hogy mondjam, mivel csak mobilnetem volt a munkahelyen, a skype minősége elég rossz volt, de egyik nap mindenféleképp beszélnem kellett Temesvári Úrral, és nem azt mondta, hogy nem jó a skype minősége, majd beszéljünk, ha megfelelő lesz, hanem kért egy vezetékes telefonszámot, és azon hívott vissza! Bármikor fordulhattam és fordulhatok nyugodt szívvel Temesvári Úrhoz és csapatához, hogy problémám van, segítenek, tanácsot adnak.

Sajnos mindezek a jó dolgok mellett szomorúság is van, mert itthon kell hagynom a kis családomat, de tudom, hogy őértük teszem mindezt! Ezt csak azért fűztem hozzá, mert tudom, sok olyan álláskereső van, aki itthon hagyja a családot, de mindig előre kell nézni, és át kell gondolni, mit tudunk ezzel a lehetőséggel biztosítani nekik.

Köszönetet mondok Temesvári Úrnak és Csapatának a profizmusukért, bíztatásukért, türelmükért, odaadó munkájukért és a lehetőségért, hogy sok ember számára többek közt nekem is, hogy megmutatják azt, hogy még léteznek a világon becsületes és korrekt emberek.

Minden álláskeresőnek sok sikert kívánok!

Tari Veronika

Részletek a pályázati anyag küldés szolgáltatásról... Vissza a többi vélemény olvasásához

[jotform id=2945827062?]

Top