fbpx

Szakmai német nyelvtanulás Skypeon ausztriai hotel munkákhoz

Sajnos 100-ból 98 Álláskereső keres fel minket azzal, hogy elmennének ők akár szobalánynak, konyhai kisegítőnek vagy mosogatónak is, mert annyira nem, vagy egyáltalán nem beszélik a német nyelvet!

Hiába gondoljuk mi azt, hogy a nekünk “egyszerűnek tűnő” munkák elvégzéséhez nem kell úgy beszélnünk, vagy elég ha csak pár szót tudnunk!

A VALÓSÁGBAN NEM ÍGY VAN!

A MUNKAADÓ NEM ÍGY LÁTJA ÉS Ő MEGKÖVETELI A MEGFELELŐ NYELVI SZINTET A KÜLFÖLDI ÁLLÁSKERESŐTŐL!

A NÉMET NYELVET MÁR AZ ÁLLÁSKERESÉS SORÁN HASZNÁLNUNK KELL!

[/vc_column]

Mikor már elértük a kiszemelt állást és akár a legalacsonyabb pozícióban is sikerült már munkába állnunk, jönnek csak a következők!

Mivel ezek a munkakörök tényleg az alsó beosztások közé tartoznak, ennek megfelelően kollégáink mindenért minket fognak majd “ugráltatni”, amit viszont azonnal meg kell értetnünk és elvégeznünk!

Mint tudjuk, az el nem végzett munkáért nem jár fizetés és ezután már csak idő kérdése, hogy mikor rúgnak ki minket!

A BAJ CSAK AZ, hogy az ausztriai hotel tulajdonosok és az osztrák kollégák másképp gondolkoznak és minden betöltésre váró álláshoz elvárják, sőt magától értetődőnek veszik, ha egy külföldi Álláskereső jelentkezik náluk és dolgozni akar, hogy az állásnak megfelelő szinten beszélje a német nyelvet!

Kicsit gondolkozzunk a Munkaadó fejével és fordítsuk meg a dolgot!

Pl: ha egy román vagy lengyel állampolgár jelentkezik egy magyarországi munkahelyre! ÉN MUNKAADÓ ELVÁROM, hogy megértsen engem és a kollégáit, és el tudja végezni a munkáját, amiért majd ÉN FIZETEM a munkabérét!

Vagy gondolkozzunk úgy, hogy Ön kap a munkahelyére egy külföldi kollégát!

Biztos Ön is volt már olyan helyzetben, hogy szerette volna a munkahelyére kedvesét, ismerősét beajánlani, de mégis mást és LEGFŐKÉPP EGY KÜLFÖLDIT vettek fel! Ön ennek bizonyára nem örült és konkurenciát látott az új munkaerőben és elvárta tőle, hogy ha az ismerőse helyett mégis őt vették fel, MEGÉRTSE ÖNT ÉS ELVÉGEZZE A MUNKÁT!

Felesleges dolgokkal, mint pl. sok tanfolyamon és magán nyelvtanár által oktatott dolgokkal, mint rokoni kapcsolatok, mint papa, mama,gyerekek, vagy, hogy mikor indul a troli busz, és mikor lesz a szülinapi parti, nem foglalkozunk!

A felkészítésen nem nyelvvizsgára készülünk és nem vesszük majd “véresen komolyan” a nyelvtant!

Célunk, hogy Ön merjen is megszólalni és ne féljen attól, hogy helyes lesz e majd az amit és ahogyan mond!

Az ausztriai hotelek tulajdonosai nem arra kíváncsiak, hogy külföldi szobalány, konyhai kisegítő vagy mosogató dolgozójuk milyen helyesen tud ragozni!

CSAK AZ ÁLLÁSKERESÉS, A VALÓS MUNKAVÁLLALÁS, ÉS AZ ELENGEDHETETLEN HIVATALI ÜGYINTÉZÉSEK SORÁN MEGTÖRTÉNŐ ESEMÉNYEKKEL, TÉNYEKKEL FOGLALKOZUNK!

TARTALOM

A tanulást a folyamatosan kiadott házi feladatok segítik, amikben mindig az adott óra anyagát gyakoroljuk: Fordítások, mondatszerkezet gyakorlása, önéletrajzírás, hivatalos papír kitöltése, speciális szituációs párbeszéd hanganyagok hallgatása.

Miből tanulunk?: 220 oldalas A4-es nagyságban összeállított speciális írásos + 15 párbeszéd összeállítás!

 

1. ÓRA

A német nyelv sajátosságainak rövid bemutatása, eltérések mondatszerkezetben, gondolkodásmódban. Gyakori kifejezések (Üdvözlés, elköszönés, hála, bocsánatkérés, kérés), kiejtés. Igeragozás, elváló igekötők, egyenes szórend használata.

2. ÓRA

A létige ragozása, elöljárószavak használata, mondatalkotás és az egyenes szórend. Hirdetés szavainak áttekintése. Bemutatkozó levél megírása, fordított szórend.

3. ÓRA

Tagadás, számolás, dátumok. Hirdetések értelmezése. Segédigék használata.

4. ÓRA

Rendhagyó igék és a múlt idő bemutatása példákon keresztül. Tapasztalataink leírása levélben és elmondása telefonon keresztül.

5. ÓRA

Telefonbeszélgetés gyakorlása, kulcsszavak kihallása, kérdéshasználat, tömör bemutatkozás, információszerzés.

6. ÓRA

Szerződés és megállapodás közti különbség bemutatása. Telefonbeszélgetés és önéletrajzírás.

7. ÓRA

Lakcím- és Idegenrendészeti bejelentés. Életszituációk és kötetlen beszélgetés gyakorlása. Telefonbeszélgetés gyakorlása.

8. ÓRA

Bankszámlanyitás bemutatása, felszólító mód használata, útbaigazítás szókincse. Telefonbeszélgetés gyakorlása.

9. ÓRA

A munka során használt eszközök és vegyszerek nevei. Felszólító mód és utasítások megértésének gyakorlása. Találkozás a vendéggel munka közben, kötetlen beszélgetés a vendéggel.

10. ÓRA

Megérkezés a munkahelyre, bemutatkozás főnöknek, kollégáknak, eligazodás a hotelban, tanácskérés.

11. ÓRA

Összetett munkahelyi szituációk a főnökkel és a kollégákkal. Utasítások megértése. Egyszerű, tömör reagálás kérdésekre.

Top