MITŐL JÓ VAGY ROSSZ EGY MUNKAHELY AUSZTRIÁBAN?

Tisztelt Álláskereső!

Ezúton szeretnénk Önt is dióhéjban pár gondolattal informálni, azon apró, de létfontosságú dolgokról, amiket mi már közel 15 éves ausztriai munkavállalásunk során tapasztaltunk!

Hogy mitől lesz jó vagy rossz egy munkahely? Elsősorban tőlünk, és a minket ott körülvevő emberektől… mint minden az életben!

Reméljük, hogy jó és segítőkész emberek lesznek majd a kollégái, főnökei, és Ön személyiségével sikeresen be tud majd illeszkedni az ottani közösségbe.

Reméljük, hogy jó lesz majd a szállása, elég lesz a nyelvtudása a kollégákkal, főnökséggel és a vendégekkel való kommunikációhoz, az Öntől elvárt munka elvégzéséhez, és az Ön számára is elvégezhető lesz majd a munka.

Ezekhez hozzájönnek még azok amikre még idehaza nem is gondolunk, mint pl.: távolság szeretteinktől, honvágy, idegen környezet, emberek, más szokások, más mentalitás, gondolkodás mód, stb.

Fontos, hogy ezek alapján még idehaza hozzuk meg a fontos döntést!

A fenti tények miatt a külföldi munkavállalás során szellemileg, érzelmileg vagyunk elsősorban gyengébbek, és sérülékenyebbek! Ezek alapján az első munkahét alatt érezzük és hozzuk meg döntésünket, hogy fogjuk-e bírni, vagy nem! Sokan lelkileg adják fel!

Nekünk kell alkalmazkodni, eleget tenni a munkaadók és kollégáink elvárásainak!

Ne érjen minket váratlanul, ha egyből “beledobnak majd a mély vízbe”, vagy ha kiabálnak majd velünk! Mindenkinek bizonyítanunk kell! Elsősorban személyiségünkkel, és munkabíró képességünkkel!

Minden ott dolgozó félti állását, és ők is oda akarják vinni családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket! Ha látják bennünk a gyengeséget, végünk!

Volt sikeres Álláskeresőnk aki ezt még tovább fejlesztette, és a kezdeti időszak túlélését követően, kollégái részére egy apró kis csokoládéval köszönte meg türelmüket. Még a legkőszívűbb kolleginája is elérzékenyült :) !

Ezek apró, de fontos túlélési praktikák a nehéz kezdeti időszakokban!

Sose késsünk! Fontos, hogy munkaidőnk megkezdése előtt 5-10 perccel legyünk már a munkahelyen! Reggelizést, kávézást, cigarettázást a munkaidő megkezdése előtt tegyük meg, és ne akkor amikor az már ketyeg! Munkaidőben sose menjünk ki tömegesen cigarettázni!

Sose szégyelljünk újat tanulni! Még ha profik vagyunk a munkánkban, a szemünk sarkában mindig nézzük a már régebb óta ott dolgozót! Lessük el mit miért tesz, mihez hogyan nyúl. Ismerjük ki a munkahely szokásit, működési elvét, amit a főnökség és az ott dolgozó öreg rókák építettek fel arra a munkahelyre! Nincs két egyforma munkahely!

Mindig van munka, csak észre kell venni! Fontos, hogy munkaidőben mindig csináljunk valamit, még akkor is ha már a konkrét munkafeladatunkat elvégeztük!

A főnök mindig akkor bukkan fel, amikor már nem is számítunk rá! Főnökeink mindig azt lássák, hogy munkaidőnket munkával töltjük ki!

Dolgozzunk jó kedvel! Fontos, hogy a munkahelyen mindig, minden körülmények között jó kedvel tartózkodjunk!

Kollégáinkhoz mindig legyen egy jó szavunk, egy bitte vagy egy danke, vagy egyszerűen hogy aludt!

A munkavégzés közben ne csak a vendégekkel legyünk kedvesek, hanem a kollégáinkhoz is, mert a vendég látja, gondolkodik és érez! A dolgozók között lévő feszültség őrá is rátelepszik! Dönt, hogy jön-e majd ide ismét szívesen, vagy nem! Enne függvényében lesz-e a jövőben munkahelyünk, vagy nem!

Minden külföldön dolgozó Magyarnak ezek tudatában sok sikert, szerencsét és kitartást kívánunk ahhoz, hogy életük új szakasza elinduljon!

Ezen cél eléréséhez jött létre a CV Prof Online Karrier Iroda, ahol elsősorban az Álláskeresők felkészítésével, és a szükséges és megfelelő információ adásával kezdjük meg munkánkat velük.

 

További kérdéseire szívesen válaszolunk hétfő-péntek 10-16 óra között a alábbi elérhetőségeinken!


Üdvözlettel a CV Prof csapata nevében:
Temesvári Sándor, vezető karrier szaktanácsadó
Vezetékes telefon: +36212523044
Mobil telefon: +36702723454
Skype: ikisami
Weboldal: www.cvprof.hu
E-mail 1.: ausztriaimunka@cvprof.hu
E-mail 2.: mail.cvprof@gmail.com

Top