fbpx

Házmester-mosogató Ausztriában: Dabis Zsolt

Házmester-mosogató Ausztriában: Dabis Zsolt

Dabis Zsolt (házmester-mosogató) sokakhoz hasonlóan több korábbi csalódás után talált ránk. Zsolttal is elsősorban adottságainak felmérésével kezdtük, amely során -mint sokan másoknál is- a német nyelvtudás hiányát tapasztaltuk. Zsoltnak is elmondtuk, hogy mit várnak el az osztrák hotel tulajdonosok a külföldi Álláskeresőktől. Az életszerű példa számára is jól megmutatta, hogy valamilyen úton-módon elsősorban nyelvtudását kell megerősítenie. Zsolt átgondolta hogyan és miként kíván nyelvet tanulni, majd mások példáját követve Ő is beiratkozott speciális, Skype német nyelvi felkészítés szobalányok, konyhai kisegítők, mosogatók, szakácsok és házmesterek csoportjába. Miután Ő is megtanulta az álláskereséshez, munkavégzéshez és hivatali ügyei intézéséhez szükséges német nyelvezetet, Initiativ pályázati anyag küldés rendszerünkkel, 2013. október 1.-én belevágott az ausztriai álláskeresésbe. Lenti köszönő és beszámoló levelében olvashatjuk véleményét rólunk és szolgáltatásainkról, amelyek október 13.-i ausztriai munkahelyére való beutazással Zsoltnak is meghozták a sikert… Zsolt SMS-ben olvashatjuk beutazása híreit…

   
Tárgy: Véleményem a CV Prof munkásságáról
Dátum: Fri, 11 Oct 2013 16:14:20
Feladó: Zsolt Dabis <zsolt.dabis(kukac)gmail.com>
Címzett: Ausztriai hotel munkák-CV Prof <ausztriaimunka@cvprof.hu>
   

Sziasztok álláskeresők!

Én is kisebb nehézségekkel vágtam bele a külföldi álláskeresésnek Több itthoni álláskeresőhöz hasonlóan én is belefutottam átverős cégekbe, hitegetőkbe, link ismerősökbe stb.

Majd megismertem a CV Prof csapatát, és Temesvári Sándortól részletes tájékoztatást kaptam. Ezek és egy rövid gondolkodás után úgy döntöttem elkezdtem velük a speciális Skypeos német nyelvtanfolyamot. Mely kifejezetten tetszett, egyszerű volt semmi felesleges tanulnivaló, jól felépített anyag, türelmes, pontos oktatóval. Gyakorlati dolgokkal, hasznos párbeszédekkel. Azt vettem észre hogy nem az a cél, hogy: még egy tanfolyam, + órák befizetése –hanem az a cél hogy a rendelkezésre álló idő alatt a legtöbbet megtanuljuk. Az órák beszédközpontúak voltak ellentétben a többi nyelviskola tanmenetével. Nagyon sokat segített! R.Zsuzsa még egyszer köszönöm!

A tanfolyam végén, október 1-én elkezdtük Sándorral a pályáztatásomat.

Megkaptam a szükséges útmutatást a levelezésekkel kapcsolatban, de közben sok segítséget is kaptam. Persze sok trükk, technika van a levelezések során, így el kell a segítség. És a pályáztatás végére látja át az ember a folyamat egészét.

Engem is meglepett, hogy ennyire személyre szabottan foglalkoznak velem. Tehát a javaslat, ha néha várni is kell az ügyintézésre türelem, hisz sorra kerül mindenki, nem lehet mindenkivel egyszerre foglalkozni. Tehát elkezdtük a pályáztatást, nem a legkeresettebb szakmában, ráadásul a nyári szezon végén… De ez egyáltalán nem látszott a válaszlevelek mennyiségén!

Az első pár napon már több száz emailt kaptam! Véleményem szerint nem számít mikor indítja el az ember mert, nagyon sok az állásajánlat. Szezon kezdetekor nagy a kapkodás, sok ajánlat jön, ami persze jó, de azokat jól le levelezni már művészet…) Majd 2 hét alatt 576 ausztriai hotelból írtak nekem válaszleveleket! 7 helyről kaptam konkrét állásajánlatot! Nem átlagosan megírt levelekben, hanem nekem, névre szólóan!

Szezon közben, végén már a következő szezonra gondolnak, így a próbaidőm a nyári szezon végén zajlik és jön a téli szezon, de így több ajánlatot is kaptam már a következő 2014-es nyári szezonra.

Összegezve október 13.-án, vasárnap indulok egy Hotelbe dolgozni, és gyakorlatilag nem is várhattam volna jobb ajánlatra! + kiderült, hogy a napokban indult el egy szintén CV Prof-os tanuló ugyanebbe a Hotelbe. A többi már rajtam múlik. (mindent bele..)

Tehát mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az álláskeresési formát a CV Profal.

Én is sokat gondolkoztam, ráadásul még szakmát is váltottam. Persze a sok segítség ellenére nagyon komolyan kell venni, tanulni és pozitívan gondolkozni, mert másképp nem fog menni.

Köszönöm a sok segítséget és türelmet Sándornak, ha tudok még jelentkezem.

Üdv mindenkinek: Dabis Zsolt

 

Zsolt október 13.-án küldött SMS-ében olvashatjuk megérkezése során szerzett tapasztalatait…

Részletek a pályázati anyag küldés szolgáltatásról...

Vissza a többi vélemény olvasásához

 

[jotform id=2945827062?]

Top