fbpx

Ausztriai,svájci munka szobalány,konyhai kisegítő,mosogató álláskeresés–Nagy Gabriella és Nyilas Róbert beszámolója

Ausztriai,svájci munka szobalány,konyhai kisegítő,mosogató álláskeresés–Nagy Gabriella és Nyilas Róbert beszámolója

 

 

 

 

 

 

Tárgy: Üdvözletünket küldjük Svájcból
Dátum: Mon, 20 Jul 2015 15:42:52 +0200
Feladó: Róbert nyilas <ny.robi84(kukac)gmail.com>
Címzett: CV Prof Online Karrier Iroda <ausztriaimunka@cvprof.hu>

 

Kedves CV Prof és leendö külföldi álláskeresők!

A mi 2. pályáztatásunk a CV Profnál június 27.-én indult, a nyári szezonban már bőven benne vagyunk és párban nem egyszerű munkát találni. De így is összesen 8 közös álláslehetőséget kaptunk amikben volt pár munka, hogy az egyikünknek nem felelt meg mert olyan munkaköröket is ajánlottak, vagy amit vagy nem csináltunk vagy tapasztalatunk nem volt benne.

Ami meglepő az az, hogy a rendszerben van valami újdonság is, mert több munkaajánlat is jött Svájcból, többeközt telefonhivások is!

Így hát Svájcban kezdtünk el dolgozni július 3.-án egy 1450m magas hegyen ahonnan szép kilátás. Egy idős házaspárnál, 17 szobás kis hotel étteremel.

Heti 5 munkanapból és 2 szabadnapból ál a hét, (remélhetőleg így éves állásunk lesz).

Volt olyan nap is hogy a konyhán 14 órát kellet dolgozni, ez vendégek létszámátol függ, és mint tudjuk a vendéglátásban azért nem szentírás a munkaidő!

Itt a konyha kisegitői munka mosogatásból, salátakészitésből és időnkét a vendégeket kell kivinni vagy hozni a helyi vasútállomásra. Ez azért lehet, mert ezekben a kisebb hotelekben jobban elvárják, hogy rugalmasabb legyen az ember, és talán még a családias munkakörnyezet miatt is.

A szobalány munkában itt az egyetlen egy rosz dolog, hogy nincs lift és a 3 emeletes hotelban mindent lépcsőn kell felvinni és lehozni.Ez azért elég megterhelő, de meg lehet szokni.

Mint minden munkának ennek is van rossz oldala és mint mindenhol itt is megkell dolgozni a pénzért, ami itt svácjban az osztráknál egy fokkal jobb!

A szállást a hotelban kaptunk a személyzetnek kialakitott részen. A tusoló az közös egy másik magyar párral, vagyis itt igy 4-en dolgozunk magyarok.

A munkatársakkal jól kijövünk, még a bejelentkezésben és betegbiztositásban is segíttettek, hogy ne keljen keresgélnünk a hivatalokat.

Reméljük ezzel a rövid beszámolóval is sokat segítettünk az új álláskeresőknek és ezúton is szeretnénk Sándornak és a CV Profnak megköszönni ez eddigi segitségét.

Mindenkinek sok sikert kívánunk, üdvözlettel:

Gabriella és Róbert

Top