fbpx

Ausztriai,svájci munka szobalány és mosogató–T.A. és Társa beszámolója

Ausztriai,svájci munka szobalány és mosogató–T.A. és Társa beszámolója

 

 

 

 

 

 

Kedves Minden CV Prof-os álláskereső!

Okom van amiért nem adjuk meg nevünket nyíltan az interneten keresztül, de bárki akinek kétsége van a cég illetve Temesvári Úr felől, megadtam neki hogy annak nyugodtan adja meg a privát email címemet, sőt még a telefonszámomat is, az hívjon fel, annak is ugyanezeket erősítem meg.

Mi ketten pályáztunk T.A és társa néven. Én a társ vagyok aki ezt írom. A pályáztatást én kezeltem mivel én jobban beszélem a német nyelvet, és már ez volt a második pályázásom a CV Prof-on keresztül, tehát már ismertem a rendszert, tudtam mi vár rám- ismét meggyötört fizikálisan is az a nap, meg a második is … – ami húsvét előtt március 24-én csütörtökön kezdődött.

Mi a legrosszabb összeállításban pályáztunk, szobalány és mosogató, kettő segédmunkás, akiknek közösen alig van esélyük munkát találni ( egy szerencsénk volt nekem már 3 osztrák referenciám van nos az is CV Prof-on keresztül mikor 2013-ban általuk jutottam ki Ausztriába ) valódi vendéglátós képzettsége csak társamnak van, aki viszont még nem dolgozott kint, sőt a végzettségében is alig itthon.

De ezt bevállaltuk, tudtuk így nehezebb lesz,( a legnehezebb) pláne egy nagy katolikus ünnep előtt , úgy hogy Ausztria erősen katolikus ország és készül a „ feltámadás”-ra.
Ismertem a pályáztatást, először én jutottam ki a CV Prof által, majd a testvérem is a CV Prof-on keresztül ment ki Svájcba, ( először Ausztriába, csak ott a szezon végén megszűnt a cég és ezért pályázott újból, jelenleg a második szezonját dolgozza Svájcban CV Prof-on keresztül , mi már csak egy ilyen család vagyunk ) így tudtam mit vállalok be, ezért már előző nap mindent előkészítettem, laptop, telefon, segédeszközök telefonáláshoz ( szótár, rengeteg telefonos anyag, német könyv amiben tudtam mit hol találok…..) Kávé mellettem, víz elől, étel kéznyújtásnyira mert tudtam hogy az első napon nem tudok semmit sem csinálni a rengeteg email kézhez kapása, megválaszolása, illetve a telefonok lebonyolítása során ( tapasztaltam 2013-ban már az első alkalommal, wc-re délután 4-kor jutottam be, nos március 24-én ugyanígy történt…)

Nos kezdem: számolhatatlan email, rengeteg betelt, illetve olyan aki csak egyet keresett kettőnk közül, rengeteg automata válasz mivel már elkezdték a húsvéti előkészületeket ezért nem tartózkodtak az irodában. Ma április 3-án írom a levelet vasárnap délután és április elsején pénteken még kaptunk közösen egy munkaajánlatot…. ( a héten küldik a szerződést mind a kettőnknek!) Én már elkezdhettem volna dolgozni, de már van május 4-re kettőnknek aláírt szerződése Ausztriában, írják a rég vágyott Svájcból ahonnan első nap olyan levelet kaptam / tunk hogy igen, mind a kettőnket( szobalány és mosogatót!!) alkalmaznának, június közepétől október közepéig. Leírva hogy a „ lightosabb” nyár jó lesz az összeszokásra a téli szezonban, ami ugye jóval húzósabb lesz…Testvérem aki kint dolgozik mondta hogy várjak nyugodtan, mivel júniusban kezdődik a szezon ők – meg is írták- küldik majd a szerződést. „ Nyugi tesóm, küldik majd, ezek ilyenek” ( Mint írtam ismeri őket, második svájci szezonja utolsó kettő hetét tölti kint, de megy vissza nyárra is, már le van fixálva )
Este 7-ig tartott az első napi áradat amire én is teljesen kipurcantam, elfáradtam hiszen egész nap folyamatosan olvastam, írtam, válaszoltam, kezeltem a leveleket, telefonos hívásokat. Este hulla voltam.

Másnap gondoltam könnyebb lesz. Igen úgy indult, de azért folyamatosan Nagypéntek ellenére is jöttek az emailok , az aláírt szerződésünk helyéről este írtak hogy akkor minden okés, én ezt éjfél előtt még elolvastam , válaszoltam hogy köszönöm, várjuk, ők visszaválaszoltak( mondom éjjel még Nagypénteken, ami Ausztriában már nagyon szent!!) és én még éjfél után írtam hogy akkor kellemes ünnepeket….

És megvan a harmadik közös hely is, amire a héten küldik a szerződést május végétől…. ( amit április elsején pénteken küldtek, nem tréfaként , jelzem!)
Minden nap kapom azóta is az emilokat, nagy részük egy embert keres, de tegnap is jött még mindig!

Tudtuk az egyik legnehezebbek leszünk, kettő szakmátlant pályáztatni közösen, pláne húsvét előtt, nekem sürgős volt ( most is dolgozom valahol kint, tudtam hogy időben kell elkezdenem a pályázást mert itt már nem tudok egész napot rászánni a válaszolgatásra) de még mindig hívnak Németországból is, amit el is felejtettem mondani, oda is mind a kettőnket közösen felvettek volna Bajorországba, München környékére egy szállodába, csak Németországba nem akarok menni, igaz éves állás, ingyen szállás, étkezés, fizetés nekem nagyon kevés 1100 euró de éves állás, szóval megvan a három a magyar igazság egy a ráadás, összesen 4 helyünk összejött!!!

Tehát bárki aki kételkedik ne tegye, ha nem hiszi Sándor megadja az email címemet, írjon vagy akár hívjon, amit leírtam az mind igaz, sikerült!!!!
Köszönet a CV Prof minden munkatársának, Temesvári Úrnak, és a rendszernek ami ismét bizonyította hogy tökéletesen működik!

Köszönjük Sándor , talán ez a legfontosabb mondat!!
A Társ.
…..03.04.2016. ( magyarul valahol a nagyvilágban 2016 április 3-án)

Top