fbpx

Péterfi Andrea (felszolgáló és szobalány) egy napja az ausztriai munkahelyén…

Péterfi Andrea (felszolgáló és szobalány) egy napja az ausztriai munkahelyén…

Kedves Temesvári Sándor és CV Prof csapata …

Még egyszer szeretném megköszönni a sok segítséget, amelyet munkakeresésem során nyújtottak részemre! Segítségük nélkül nem sikerült volna a sikeres elhelyezkedésem Ausztriában

Ezúton szeretném informálni az Álláskeresőket, hogy nekem ezen a munkahelyen, hogyan telik egy valóságos munkanapom.

Már egy hete elkezdtem a munkám, de eddig nem volt időm sajnos írni, mert az első héten pincéri tanfolyamra kellett járnom, ahol sok érdekes dolgot hallottam, tanultam, ami a vendéglátással kapcsolatos. Ezt a tanfolyamot a főnökség előlegezte meg részemre és anyagilag támogatják!

Itt megtanították nekem a tányérok fogását, asztalterítési technikákat mutattak, tanultunk a borfajtákról : hogy hogyan kell a bort felszolgálni, milyen ismert borterületek vannak Ausztriában, melyek a legismertebb borfajták stb.

Tehát sok hasznos információval gazdagodtam, amelyeket a munkámban nagyon jol fel tudok majd használni. Szerencsésnek mondhatom magam, mert ezen felül még munkavállalási engedélyt is kellett, hogy intézzen nekem a munkaadó, mivel én még Román állampolgár vagyok!

Leírnám, akkor az egy napom…

A napom reggel 8.30 kor kezdődik, egészen 13.00 ig szobákat takarítok a szobalányokkal, aztán 17.00 – ig szabad vagyok. 18.00 – kor kezdünk a pincérekkel, és egészen zárásig végezzük a munkánkat.

A mi szállodánkban minden pincérnek külön stációja van, ami azt jelenti, hogy 20 – 30 ember jut 1 pincérre, és azokkal kell foglalkozni.

A pincéri munka nem nehéz feladat, csak gyorsnak kell lenni, mindig kell figyelni, hogy minden rendben van-e, de közben arra is kell ügyelni, hogy soha ne üres kézzel járkáljon az ember.

Fontos a vendégekkel a kedvesség, udvariasság, és türelem, mert bizony vannak olyan vendégek, akiknek valami nem felel meg, nem kedvesen beszélnek a pincérrel.

A pincér feladata közé tartózik az is, hogy az ilyen helyzeteket tudja kezelni.

A szobalánykodás viszont már sokkal keményebb munka, jó fizikai erőben kell lenni! Rengeteg mennyiségű textilt kell megmozgatnunk és ráadásul gyorsan! A szobák kitakarítására és a fel és le huzatolásokra nem jut sok idő! Kb, 5 maximum 10 perc a szoba nagyságától függően! Hát nem egy otthoni takarítás!

Amit a szobáknál is nehezebbnek tartok a: fitnesztermek takarítása, vagy a szauna takarítása, vagy az uszodák takarítása, amik nagyobb terjedelműek, és fárasztóbbak.

Még egyszer megköszönöm Temesvári Sándor Úrnak és csapatának a kiváló segítségét, és kívánom azoknak akik még gondolkodóban vannak, hogy ne gondolkodjanak sokat, mert a jó munkák hamar elkelnek, és a CV Prof-val hamar fognak tudni állást találni egy ausztriai hotelben!

Tisztelettel és üdvözlettel: Péterfi Andrea

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van!

[contact-form]

Top