fbpx

Juhász Gabriella szobalány ausztriai munkahelyi beszámolója

Juhász Gabriella naplójából olvashatunk…

Kedves Sándor!

Tegnap este óta van internetem. Alig vártam már, hogy Önnek is írjak! Nem tudom eléggé megköszönni, hogy hozzásegített a külföldi munkához!

Egyenlőre még minden annyira új és szokatlan.

Már szombaton, megérkezésem után munkába álltam. Nagyon igyekszem és sokat dolgozom. Remélem, hogy a próbaidő után is alkalmaznak.

Mindennap írom, hogy mennyit dolgozom. Sokat dolgozom, napi 10-12 órát. Az étkezések kicsit nehezen mennek, mert nagyon igazodnunk kell a vendégekhez.

A kollégák rendesek, van egy másik szobalány, Lucy-nak hívják. Ő 4 órában dolgozik, és horvát nemzetiségű. Nem tudtam eldönteni először, hogy ellenséges-e, vagy barátságos. de azt hiszem, inkább az utóbbi.

Előttem 3 szobalány volt -a magyar fiú mesélte, Balázs-, az egyik nem dolgozott, a másik csak áskálódott, a harmadik az első nap után hagyott a lábtörlőn egy levelet, hogy elég volt, hazamegy és sok sikert az utódjának. Aztán jöttem én.

Egy lakást bérelnek nekünk egy magyar fiúval. Egész jól kijövünk. Most megkérdeztem tőle, jól kijövünk-e: Azt mondta, hogy igen.

A szállás kb. 2 km van. Kaptam volna elektromos biciklit, de nem éltem vele. Inkább gyalogolok és hallgatom a német kazettáimat. Szinte minden percet kihasználok, hogy minél jobban megtanuljam a német nyelvet, mert nem mindíg értem meg amit a munkával kapcsolatban mondanak, és ez sokszor problémát is okoz!

Még csak annyit, hogy igaza volt! Rengeteg új benyomás ér itt kint, ami otthon természetes, hogy van és elviselhető, de itt viszont nem! Minden nap meg kell küzdenem valamivel, de remélem, hogy ez egyre könnyebb és könnyebb lesz. Most többet nem írok, de később még jelentkezem.

Ismét nagyon köszönök mindent amit értem tett és jó munkát kívánok önöknek is a jövőben!

Üdvözlettel: Juhász Gabriella

 

UI: Szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok pénzt majd hazaküldeni a családomnak, mit javasolna ön? De ezt csak majd később.

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van!

[contact-form]

Top