fbpx

Ausztriai munkahelyi tapasztalat Rozs Tekla wellness-spa takarító részéről

Rozs Tekla már 9 hónapot, azaz 2 szezont dolgozott egy korábbi ausztriai hotelben. Arról korábban már olvashattunk, hogy az ottani kezdeti jó tapasztalatai hogyan fordultak át rosszba a 2. szezonban. Most új munkahelyéről írja le csodálatos, új munkahely tapasztalatait. Tekla esete is jól mutatja, hogy nincsen két egyforma munkahely! Egy tapasztalat alapján nem szabad általánosítani! Mindig elmondjuk Álláskeresőinknek, hogy a munkahely minősége elsősorban az ott minket körülvevő emberektől lesz jó vagy rossz… Tekla ezt is jól leírja jelen munkahelye esetében is… 

 

Kedves leendő osztrák munkavállalók!

Már egyszer dolgoztam kint 9 hónapot Ausztriában, és meg is osztottam akkori tapasztalataimat arról a munkahelyről. Amint láthattátok elöször minden jó volt, aztán a következő szezonban már sok minden megváltozott, és csak akkor derült ki, hogy nem a legjobb helyre kerültem akkor, viszont a mostani munkahelyem maga a csoda!

Márciusban kezdtem a munkát. Már a megérkezésemkor nagyon kedvesen, mosolygósan fogadott a főnököm. Behívott az irodájába, szakított rám időt, mindent megbeszéltünk, aláírtam a papírokat stb. Körbe is vezetett, elmondta röviden mi lesz a munkám.

Másnap már kezdtem is a munkát, miután a főnöknőm (a főnök felesége, a hotel egy családi vállalkozás) pontosan elmondta, és még papírt is kaptam róla, mit hogyan, mivel kell takarítanom. Eleinte persze soknak tűnt, de az ember hamar belejön, kialakít magának egy rendszert.

Az én feladatom a wellness és az “uszoda” takarítása.

Reggel fél 8-kor kezdem a munkát, délután 4-kor van a munkaidő vége, és nincs túlóra, soha! Szigorúan betartják a reggeli (8:00-8:30) és ebédidőt (11.30-12.00).

A munkámról:

07:30-11:30 a wellness részleg takarítása + uszoda.

Mindent egyedül csinálok, de nem is zavar senki, mert a wellness le van zárva délelőtt, csak az uszoda működik.

Amiket csinálok: WC-k,zuhanyzók (cseppmentesre) takarítása, tükrök, szaunaajtók pucolása, szaunapadok fertőtlenítése, teapult elrendezése, utántöltése, nyugágyak rendezése + kezelése bőrápoló szerrel, szolárium, masszázsszoba, öltözőkabinok, konditerem takarítása, portalanítás, porszívózás, felmosás stb.

Hetente egyszer fertőtlenítés az uszodában=padlósikálás.

12.00 – 16.00 segítek a mosodában: vasalás, hajtogatás, mosoda takarítása.

A mosodában is általában kész van minden a nap végére, kivétel a hétvége,amikor a vendégek többsége haza utazik.

Minden egyszerűen működik: együtt mosunk mindenféle törülközőt, ágyneműt, kivétel szalvéták, terítők, de ott is minden szín egybe megy, aztán szárítás…Pont annyi van mindenből, amennyi kell, nincs sok hajtogatni való.

A kolléganőim is nagyon kedvesek. Idősebbek (50-es korosztály), de nagyon fiatalosak (2 bosnyák, 2 török,1 szlovák), és van egy velem egykorú magyar szobalány is.

A szobalányok is szeretik a munkájukat, párban dolgoznak együtt, ami szerintem nagyon jó dolog.

Arra a bizonyíték, hogy milyen jó is a hotel, ahol most vagyok:

mindenki szeret itt dolgozni, a szobalányok 20-25 éve!!! itt dolgoznak, a magyar szakács is több mint 10 éve. Ennél nagyobb elismerés a főnököknek szerintem nem is kell. Arra törekednek, hogy itt tartsák a dolgozókat: kedvesek, nem kiabálnak, nem spórolnak a munkaerővel, mindenki kap szülinapjára valamit, ünnepekkor is valami kis apróságot, szezonvégi 6 fogásos vacsora, jó a fizetés + borravaló!

Nincs stressz!!! Szerintem ez a legfontosabb!

Szállásra (személyzeti szállás,1 ágyas szoba + zuhanyzó) és ellátásra (nagyon jól főznek, változatos) sincs panasz

Annyi talán, hogy internet nincs, de lehet vásárolni a hotelben,külön a személyzetnek.

Itt rengeteg bolt van, Spar, Billa, sétálóutca, jó síterepek, rengeteg szórakozóhely, disco, koncertek, rendezvények vannak.

Szóval akár nyugdíjas koromig is itt maradhatnék.

Mindenkinek kívánom, hogy ilyen munkahelyet találjon, ahol én most dolgozok!!!

Rozs Tekla

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.528370640561638.1073741852.127989577266415&type=1

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van!

[contact-form]

Top