fbpx

Szabó Ervin, reggeliztető szakács ausztriai munkahelyi tapasztalatai

Szabó Ervin, reggeliztető szakács naplójából…

Tisztelt Olvasó/Érdeklődő!

Szabó Ervin vagyok, néhányan talán már olvasták a véleményem itt a CV Prof oldalán.

Ezúton szeretnék még néhány információt megosztani mindenkivel, hogyan telik egy napom itt Nassfeldben, Ausztriában!

Heti 6 napot dolgozom, és napi 9-10 órát a vendégek létszámától függően.

Reggeliztető Szakács vagyok, egyedül reggeliztetek. Hozzám tartozik teljes mértékben a reggeliztetés, gyümölcs-zöldség és a saláta előkészítése a büfébe és konyhai felhasználásra.

Telt háznál (180 vendég): 5órakor felkelek, átmegyek a konyhára ami 10 méterre van a szállótól,

és elkészítem a büfé-reggelit:

  • 10 féle gyümölcs
  • 1savanyúság
  • virsli,kolbász-szalonna
  • croisant és még néhány édesség készre sütése
  • 8 féle felvágott és sonka felszeletelése
  • tojásfőzés

Mindenből kb.40 főre készülök és ahogyan fogy úgy pótlom.

A reggeli 8 órától kezdődik, ekkor még van időm egy kávéra és reggelizni.

Az ebédhez elkészítek 4 gyümölcs és 4 zöldségtálat.10-órára befejeződik a reggeli és visszapakolok a hűtőbe.

Kb.10-órától 16-óráig pihenőn vagyok, letusolok, netezek, alszok, vagy sétálok.

16-órától segítek a vacsora elkészítésében, és elkészítem a gyümölcstálakat és a salátákat a vacsorához, ez 8 zöldségsalátát jelent.

A vacsora kiadásánál szintén ott vagyok segítek, és amikor van egy kis időm készülök a másnapi reggelihez:joghurtokat, túrókat, sajtokat, halsalátákat, süteményeket tálra rakom és lefóliázom.

Kb.22 órára befejeződik a vacsora, azután még 30-40perc amíg elpakolunk,eltakarítunk a kollégákkal.

23-órakor már a szobámban vagyok (egyedül), tusolok netezek pihenek.

“Dióhéjban” így telik egy napom.

Üdvözlök mindenkit:

Szabó Ervin

Nassfeld-ből

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top