fbpx

Schvarcz Ferenc, szakács ausztriai munkahelyi beszámolója

Schvarcz Ferenc naplójából…

Tisztelt Álláskeresök!
 
Szeretném veletek egy napom ismertetni,hogy is telik el.
 
Miután a CV Profnál megrendeltem a már másoknak is bevált pályázati anyag 5.000 ausztriai email címre küldést, nagyon hamar kaptam száznál is több állásajánlatot az e-mailek elküldése után szinte pár órával, kiválasztottam egyet és elvállaltam a munkát majd rá két napra megérkezett a munkaengedélyem ezért ahogy lehetett utaztam is!
 
A szállásom nagyon jó mivel egy egyszobás apartmanom van kis konyhával, hűtővel,mikróval és kerámia lappal.
Külön fürdő zuhanyzóval törölköző szárítóval!
Nagy szoba kényelmes ággyal, internettel, TV-vel és az egész még csak két éve épült direkt a személyzet részére!
 
Tehát reggel kelek, kávézom, kicsit netezek mert ilyenkor jól tudok Skype-on beszélgetni az otthoniakkal.
Kicsit TV-ét nézek mivel csak délben kezdek el dolgozni.
Fél tizenkettőkor indulok dolgozni, ahová autóval kell mennem úgy tíz kilométert, ebből kettő egy erdei út fel a hegyre.
Ha esik a hó csak hólánccal lehetséges.
 
Aztán indul a tiszta őrület, mivel ez egy bio szálloda és drága is, ezért a konyhája olyan elavult hogyha nem
lenne egy pároló kemence akkor a konyha közepén tábortüzet raknánk és amellett sütnénk-főznénk!
De kihangsúlyozom én választottam száz hely közül.
Tehát középkori körülmények között készítem el a négycsillagos bio menüt, ebből is a desszertet és az előételt.
Mivel ezt nem tudta senki sem ezért jutott ez a poszt nekem.
És persze én vagyok a konyhafőnök helyettese is ha ő nincs akkor még én csinálom a húsos pályát is.
Ezt mind egy ötvenéves konyhában és molekuláris konyhai minőségben szervírozva!
Miután ledolgoztam a tíz órámat egyhuzamban, megyek haza és fürdök ,TV-ézek és internetezek.
 
Nagyjából ennyi egy napom.
 
Tisztelettel és sok sikert kívánva: Schvarcz Ferenc

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top