fbpx

Mosogatói munkahelyi leírás Ausztriából Varga András beszámolója

Varga András valós egy munkanapja…

Kedves Sándor!

Azért írom ezt a levelet, hogy 4 és fél hónap elteltével hírt adjak magamról és ismételten megköszönjem a sok segítséget, amivel sikerült ide kijutnom Weißenkirchen-be dolgozni. Valamint kérem, tolmácsolja Varga Zsuzsinak is a hálámat, amiért jól felkészített a nyelvtanfolyamon.

Amióta itt vagyok sok új német szót kifejezést tanultam a kollégáktól, de bőven rám fér még a tanulás, a konyhai feladatoknál már egyre kevesebb meglepetést tudnak okozni a nyelvel, de munkán kívül még nehéz kifejezni magam úgy ahogy szeretném, de folyamatosan bővítem a szókincsem.

Az biztos a szakmai nyelvtanfolyam a CV Prof-nál megérte az árát mert nagy segítség volt így kezdenem a munkát!

Akik olvassák, a levelem csak tanácsolni tudom, vegyenek részt a felkészítésen, mert nagy segítség ez a tudás idegen környezetben.

A munkámról annyit, hogy ez a hely egy tizenkét szobával rendelkező étterem, 4 szakács, 4 pincér, és én mint mosogató alkotjuk a konyha személyzetét, ami ha rossz az idő, ha jó, mindig tele van. Szerencsére, mert ennek köszönhetően, hogy jól megy az üzlet, van munkahelyünk is! :)

Az étteremhez tartozik egy nagy kerthelyiség nagy gesztenyefákkal és egy kis játszótér gyerekeknek meg egy parkoló.

Ezt csak azért írom mert a napomat reggel 8-kor azzal kezdem, (ha nincs eső) hogy felsöpröm ezeket területeket, ez tart kilenc óráig majd megyek mosogatni. Addigra már sok lábos fazék műanyag összegyűlik, és persze jön a reggeli piszkos csészéi,t ányérai, kacsónjai,..stb., persze a 4 szakács közben azért termeli a fekete cuccokat nagy örömömre :)

Ezekkel 11-re végzek, akkor kapunk ebédet, a kajáról annyit, hogy ettem már jobbat is, de nem panaszkodom ez van. ( van ahol jobb van ahol rosszabb a személyzeti kaja, ez változó).

11.30.-kor kezdődik az ebéd itt a’la carte rendszer van és mindig sokan vannak, (népszerű hely az út mellett, kerthelyiséggel ,érthető). Éppen ezért legtöbbször futva viszem a tányérokat a helyére, annyira nincs időm, közben vinni az evőeszközöket a polírozógéphez, hogy estére megint készen legyen, na nem unatkozom és a végén a szemét és biomüll elhelyezése a megfelelő helyre.

14.30-ig van ebéd én mindennel kb.15.15-re végzek majd pihi.

Általában 17.45-re lemegyek vacsorázok majd elkezdem eltakarítani a pihenőidőm alatt összegyűlt fagyiskelyheket, tortás tányérokat.

18.órakor kezdődik a vacsora megint telt ház és futkározás ez tart 21-óráig majd rendrakás.

Heti 5napot dolgozunk, de jól is jön a két nap pihenő (kedd-szerda) mert igen elfáradok a hét végére.

A szezon itt október 28.-ig tart mert bortermelő vidék, így a szüreti szezon most kezdődik.

Összegezve, aki jönni akar Ausztriába dolgozni a nyelvtanulást ne bagatellizálja el mert rendkívül nehézzé teszi magának az itteni beilleszkedést. Nehéz úgy dolgozni, hogy valamit mond a chef és nem értem mit akar, nem örülnek az ilyen kollégának, de érthető.

Köszönöm CV-PROF! Varga András Weißenkirchen, Ausztria

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top