fbpx

Mosogatói munkahelyi beszámoló Ausztriából Orsós Roland részéről

Orsós Roland (mosogató) valós egy munkanapja, éves ausztriai munkahelyén…  

Kedves ausztriai állást keresők!

Szeretném veletek írásban megosztani, hogy nekem hogyan telik egy napom az ausztriai munkahelyemen!

Én Innsbruckban dolgozok már december 14. óta mint mosogató egy éves nyitva tartású étteremben!

Reggel 10-től dolgozok, de én már 09:50-re lenn vagyok az étterembe! Ajánlom mindenkinek, hogy ne pontban akkor érkezzen mikor kezdeni kell!

Tehát 10-töl – 14-ig vagyok délelőtt!

10 órakor nekiállok elmosni azokat az edényeket tányérokat amik megmarattak előtte való estéről. Ez kb. 11-ig tart. Utána lemegyek a pincébe és lepréselem a kartonokat, összeszedem a szemetet és összesöprök! Ez kb. 30perc!

Utána felmegyek a konyhába és amire felérek elkezdődik élesben a meló, jön az ebéd!

Az ebédre 11:30-tól már jönnek az emberek, mert minden héten valami akciós menüt állít össze a főnök, nagyon jó, 8.00 eurós áron!

Fullon is van az étterem! Megjegyezném, hogy 300-an férnek be az étteremben és ez 30 perc alatt meg is telik!!!

13:45-kor a nagyja vendég elfogy, gondolom vissza mennek dolgozni hisz ez csak egy ebéd szünet volt, amire a környékbeli dolgozók, kétkezi vagy irodai dolgozók, ügyvédek, orvosok ugyanúgy eljönnek!!!

Azért vannak ennyien a mert olcsó a menü 8 euróért! Ez tartalmaz egy levest egy salátát és egy másodikat! És hozzá kell tennem, hogy nem kevés adag amit kiadunk a 8 euróért!!! Tényleg nagyon megéri, mert csak egy alap pizza kerülne ennyibe!

14:00-kor kapunk mi dolgozók ebédet! Általában ebédre tésztát kapunk salátával, de ehetünk bármit amit akarunk, csak steak ne legyen! Annyit lehet enni amennyi csak belénk fér!!! Nagyon jó a kaja!!!

Igazából már 14:00-tól – 17:00-ig pihenő van!

Én az étterem fölött lakom egy apartmanba ami tartalmaz 2 szobát, egy konyhát, egy wc, egy fürdőszobát és egy nappalit! Egyik szoba csak az enyém! Nagyon jó állapotú, szinte újszerű szobám van! A szobában van tv és internet lehetőség is!

16:50-re lemegyek a konyhába és nekiállok lemosom azokat a tányérokat amik kimentek hiszen 14:00-től pizza és desszert kapható nálunk. Egy pizza 8 eurótól van, ez kint olcsónak számít!

17:30-re végzem utána megvacsorázunk! Amint végzünk úgy jönnek is már sorjában a vendégek!

Kb. este 7-re ismét fullon van az étterem, és ez így megy folyamatosan 21: 00 ig! Ekkor kezdjük lemosni a gépeket, felmosni a padlót, amit nagyon alaposan fel kell sikálni! Szóval minden csilli-villi, de mellte még jöhet be rendelés!

Én 22:00-kor szoktam kimosni a mosogatógépet ami kb. 20 perc, belül és kívül! Nagyon csilli-villinek kell lennie mindenek, hogy másnap reggel újból lehessen tisztaságban dolgozni!

Amellett, hogy egyébként mosogatónak vettek fel, végzek más feladatokat is! Azokat akkor amikor a salátás, vagy a desszertes szabad, akkor én csinálom az ő munkájukat is!

Ez nekem nagyon jó, mert legalább abba is bele tanulok! Már mondta a főnök, hogy hamarosan a pizzakészítésbe is be kell tanulnom!

Nagyon rendesek a kollégák, többségében fiatalokkal vagyok együtt! Van amikor nagy a stressz és van kiabálás, de az csak a sietség miatt van! Egyébként mindenki figyel a másikra és segítünk egymásnak!

És igen! A német nyelv nagyon is kell!! Hisz az osztrák németül beszél és, hogy megértsd mit kell is kell csinálni, és nem árt ha vissza is tudsz szólni, vagy kérdezni ha valami nem világos!

Temesvári úr nem hiába mondja, hogy kell a német ö csak jó indulatból és többéves kinti munkatapasztalattal a háta mögött mondja!! Fogadjátok meg minden tanácsát és minden apró részletet amit mond!! Ö azon van, hogy nektek is segítsen, hiszen nekem is ö segített, és kint vagyok!

Még egyszer nagyon köszönöm Önnek Sándor!

Mindenki aki olvassa a levelem, üzenem, hogy ne tétovázzatok! Keressétek a CV Prof-ot! Nem a pénzzel kezdik, mint sokan mások, hogy hogyan verjenek át, hanem a segítséget keresik majd nektek is! Ha nem fognak tudni segíteni, akkor nem fognak hitegetni sem!

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket kívánok! Üdvözlettel: Orsós Roland, Innsbruckból a belvárosból!

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top