fbpx

Ausztriai mosogató valós munkahelyi beszámoló Horváth Balázs részéről

Horváth Balázs valós egy munkanapja…  

Sziasztok kedves Álláskeresők!

Temesvári Úr megkért hogy írjam le pár sorban hogy hogy is nézz ki egy munkanapom, hátha én majd én is tudok nektek pár hasznos infót adni arról ami itt kint várható, vagy megtörténhet veletek is.

Most már 2 hete dolgozok egy 3 csilllagos Gasthofban az Kelet-Tirolban egy kicsi faluban.

Általában a napi beosztást mindenkinek 1 hétre előre megtervezik valamint ezen belül a szabadnapokat is kiírják.

Egy napom általában 10:30-kor kezdődik és 15:00-ig tart, de előtte én már olyan reggel 8-9 óra tájékán megszoktam reggelizni és valamit összeállítok magamnak a konyhában.

Szinte ez időben történik a vendégek reggeliztetése és mire leérek a konyhába 10:30-ra már igen sok reggelis tányér bögre és természetesen fekete edény összegyűlik. Néha szinte hegyekben állnak a mosogatógép előtt. Ez a fél 11-es kezdés nem mindig van így mert néha vannak átutazó buszos turisták a vendégek mellett és ezért néha előbb 9 órakor már el kell kezdenem dolgozni.

A főnök első pár napba kicsit besegített megmutatta az apró fortélyokat a mosogatásnak hogy ne kelljen feleslegesen mozognom és gyorsabban menjen a mosogatás is.

Először a reggeliztetős tányéroknak és bögréknek szoktam neki állni, hogy azokat mihamarabb megtudjanak teríteni a holnap reggelre is. Majd ezután szép lassan párhuzamosan a fekete edények mosogatásába is neki állok mert a szakácsok nem állnak le ők már az ebédet csinálják.

Ha valamennyire jól állok és a tányérok már el vannak mosva és a feketéből már kevés van elindulok, hogy a főnök irodájából kivigyem a szemetet. Utána a pult mögül ugyanúgy kiviszem a szemetet(papírt, vegyes szemetet) valamint a ládákból is kiviszem az üres üvegeket, ami az este során felgyülemletek a ládákba majd ezeket szortírozom.

Ha ezekkel meg vagyok akkor visszatérek a konyhára ahol megint egy kis mennyiségű fekete összegyűlt és ugyanúgy folytatom délután 3-ig, de ez általában kicsit elnyúlik fél 4-ig is.

A bio hulladékot meg 2 felé kell osztani, mert egy részét a szomszéd malacainak szokták önteni és a másik felét meg ilyen gyűjtő helyiségbe.

Közben a főszakács mindig csinál valami ebédet is vagy esetleg kis maradék süteményt mellé még kapunk. Ez is a mi döntésünk, hogy mit eszünk. A főnök mondta, hogy a műszak közben bármikor önthetünk magunknak vizet, ásványvizet is valamint is sört esetleg bort. Viszont azt csak a műszak végén szabad mivel ez munkahely és nem szórakozóhely.

Ezután általában 18:30 „Zimmerstunde” van azaz addig pihi van. Az mindig jól jön kicsit feltöltődik az ember.

Mire újra hadba állok fél 7-kor újra felgyülemlik a mosogató környéke csomó tányérral amit a vendégek uzsonnája után megmaradt a fekete edényekről nem is beszélve.

De miután kicsit rendet raktam a helyemen már szinte futószalagszerűen tudok mosogatni. Ezzel kb olyan másfél óra alatt elvégzek utána már csak a folyamatosan érkező fekete edényeket kell mosni.

Fél 9 tájékán már párhuzamosan érkeznek a vacsora után megmaradt tányérok is.

10 óra felé ha a szakácsok elvégeztek akkor kicsit már húzósabb az egész mert akkor ömlik be felém az összes fekete edény. Itt már fel kell gyorsítanom, hogy nehogy lemaradjak. Ha a szakácsok már mindent edényt hozzám szállítottak ők neki állnak a részlegük kitakarításának fertőtlenítésének, a padló felmosásának.

Sajnos én eközben is még mindig mosogatok és általában mindig olyan 30-40 perccel később végzek.

Majd én is neki állok a mosogatógép tisztításnak valamint a környékének. Felmosom a padlót ugyanúgy nálam is. Kiviszem a bio szemetet mint délután is valamint a nálam felgyülemlett papír, műanyag, üveg, vegyes szemetet is.

Majd ezután én is vacsorázhatok az ilyen megmaradt esti vacsorából illetve desszertet választhatok vagy esetleg egy sör is még legurul. Már első héten volt egy jó szituáció, hogy a főnök mint motivációként mindenkinek egy tábla Milka csokit osztogatott.

Második héten meg volt egy kisebb lakodalmas összejövetel nálunk ahol másnap mindenki kapott borravalót főnök mondta: „Balázs mivel te csak rövidebb ideje vagy itt ezért kevesebbet kapsz!” 30 euró azért az se rossz.

Szóval így néz ki egy munkanapom rendszerint. Remélem tudtam másoknak is segíteni, mert nekem is jó volt a korábbi írásokat olvasnom a CV Prof honlapján!

Mindenkinek sok sikert, a CV Prof-nak pedig további hasonló sikeres álláskeresőket kívánok!

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top