fbpx

Red Rudolf naplójából…

Söldenben, Tirolban egy kisebb méretű Almhüttében (a Világvége előtt egy megállóval 1.500 méteren az én szemszögemből) dolgoztam sajnos csak egy hónapot, mert az idei meleg téli időjárás miatt kevés hó és kevés vendég lett, konyhai kisegítő-mosogató, mindenesként aminek a napirendje a következő.

A 7 napból gyakran “8”-at kellett dolgozni az ünnepek alatt! 10-13 óra/nap, sokszor pihenőnap nélkül, szombat ,vasárnap, Karácsony, vagy Újév mindegy. Néha azt sem tudtuk milyen nap van, az embernek elmegy az időérzéke (is).

Munkarend általában: 9:00-14:30-ig, ezután pihenő, majd du. 17:30- zárásig, azaz kb. 23-24 óráig!

Az előmosó zuhany és a mosogatógép használata alapkövetelmény, majd mindennek a helyét megtalálni az is. Persze ahány ház annyi féle szokás.

Árufeltöltéskor segíteni, szortírozni kell, a pincéből naponta x-szer fel és levinni mindent a hűtőkbe, zöldségraktárba és egész nap hallgatni a német főszakács okosságait. ( jó nyelvi gyakorlat)!

Műszak végén a szelektív szemetet moslékot kivinni a gyűjtőbe, azokat a megfelelő napon kihúzni az elszálításhoz és azután vissza. Zöldség, hagyma, krumplipucolás, persze aki volt katona valaha annak ez ismerős…

Hóesés, az van…meg néha hólapátolás, a szuper jó, kristálytiszta, friss levegőn 1500méteren!!!

Délután és este tisztán kell a konyhát otthagyni!!!

Illik minden munkát észrevenni, megtalálni, ezt elvárják és figyelik is!!!

A nyelv persze nagyon fontos, hiszen arrafelé, ha szerencsénk van egyesek még németül is beszélnek, kettesek, valamelyik ottani Dialektust-tájszólást használják, amit nem csak mi külföldiek, de még a saját országukban, pl a más tájegységekből érkezők sem értenek!!!

Aki Tirolban járt Kaiserspoócni-t enni, az már tudja, de nem különb Zillertal, vagy Stajermark sem!

Európában kb 100 milló ember anyanyelve a német! Tanuljátok, fontos és hasznos is! Én mindig a nyelvtudásommal kerestem a legtöbb pénzt (német tolmácsként is dolgoztam korábban), persze a kezemmel is.

Véletlenül volt egy teljes szabadnapom amikor 4-en Magyarok együtt,- ami ritka, hogy ennyien vagyunk egy helyen,- a busszal, mely ingyen visz nappal mindenkit, lementünk a városba, és csak napoztunk egy padon, jó volt!

Hát ezek voltak élményeim a valóságból, ajánlom, próbálja ki mindenki, mivel mindenki másképp éli meg a dolgokat!!!

A CV Prof szolgáltatása nagyban megkönnyítette a dolgom, hogy eljussak a munkaadókhoz, akikkel utána már én kommunikáltam és választottam ki a munkahelyemet!

A szolgáltatás kitűnő és gyors, szép számmal jönnek az emailek és a telefonok az ausztriai hotelektől, munkaadóktól! Aztán már csak rajtunk múlik minden!

Köszönet Temesvári Sándor Úrnak a sok segítségért és türelméért!

Üdv és sok sikert mindenkinek: Red Rudolf

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top