fbpx

Üdvözlöm Kedves Sándor!

Nem feledkeztem meg a napom leírásáról, csak olyan mértékű volt a hajtás, hogy nem volt erőm még erre a néhány sorra sem.

A tulajék is meglepve tapasztalták a szokatlanul magasabb vendég létszámot, kb 15 %-al magasabb mint a megszokott.

3 hétig folyamatosan dolgozott mindenki. Mint tudja én nem vagyok igazán a szavak embere, ezért csak röviden, de csatolom a tapasztalataimat. Fáradtnak érzem magam.

Megérkezésemkor tapasztalt melegszívű fogadtatás a mai napig sem változott.

A továbbiakban is ugyanolyan szintű a kapcsolat hoteltulajdonos család minden tagjával.

Mint vezetők személyes példával is elöl járnak, pl. ha kiesik egy felszolgáló valamelyikük belép a helyére.

A munkámról csak néhány szóban:

Alapvetően a konyhai és a szervizedények, valamint az evőeszközök mosogatása, és a mosogatókonyha tisztán tartása a feladatom. Ha van időm segítek a zöldség tisztításban.

A munkaidőmet lefedi az alapfeladat. 900 darab evőeszköz található a konyhán.

A tányérokról csak annyit, hogy büféreggeli és menüválasztásos – előétel, főétel, és desszert – vacsora van.  A vacsoránál szintén van salátabüfé, illetve krémleves. Ebből lehet következtetni,hogy napi szinten milyen darabszámú tányér és evőeszköz, valamint csésze megy át a kezem alatt. Konkrét darabszámot nem lehet megfogalmazni, elég egy kis matematika hozzá.

Az első időszakban 22 kg-t fogytam volt miből). Elgondolkodtam azon is, hogy jó lett volna egy oldalági polip a családfában.

A konyhai kisegítő egy magyar, fiatal srác, aki nagyon sok mindenben segít. A nyelvi hiányosságokat át tudjuk hidalni körülírással, de magyarul nem nagyon tudunk munka közben beszélnünk, csak ha ketten vagyunk. Érthető is, mert nem értik, hogy mit beszélünk, és ez okozhatna problémákat.

Én dohányos vagyok. Nincs szabály arra, hogy mennyit lehet dohányozni, de a munkában nem lehet fennakadás!

Az itt dolgozó helyiek nem éreztetik, az idegenséget, szerintem ebben nagyon szerencsém van.

A szállásunk a hoteltől kb. 500 m-re található, kollégiumszintű.

A továbbiak még nem kerültek szóba, ugyanis ez a hotel nyáron is üzemel.

Köszönöm, hogy sikerült ezt a munkahelyet megtalálni. Üdvözlöm Győző

 

2013.október 16.

Üdvözlöm Sándor!

Véget ért a nyári szezon, mely számomra nagyon fárasztó volt.

A tulajdonos család nagyon kedves volt a teljes idényben.
Mint már előbb jeleztem a téli konyhai csapatból csak én maradtam. A séf egy 25 éves helyi fiatalember volt, egy középkorú hölgy volt a szakács, aki a néhai NDK területéről érkezett. Egy magyar és egy szlovák srác dolgozott mégy szakácsként. Így volt az ötös fogat.

Nekem személy szerint a nagyobb létszám ellenére több volt a munkám.

A séf és a szakácsnő az első hónapban kedves volt, de később ez elmúlt, mint egy enyhe lefolyású betegség.
Ők úgy dolgoztak ahogy kedvük volt, folyamatosan csökkent az ételek színvonala. Egyre többet hárítottak a két “idegen” szakácsra.

A szezon vége felé már nekünk hármónknak egyre nehezebb volt a dolgunk, szinte nem tekintettek minket embernek. Ez a kommunikáció elmúltával teljesedett ki – kérdésekre nem érkezett válasz, köszönésre nem volt visszaköszönés, teljes volt a lekezelő megnyilvánulás.

A szakácsnő úgy járt-kelt a konyhán, mintha ő fújta volna a passzátszelet.

Az odafigyelésről sokat elárul, hogy képes volt leégetni a zöldséglevest. Szerintem a tulajdonosok ezeket a dolgokat tudták. Hogy miért nem tettek ellen semmit, azt nem tudom. De most már nem is lényeges.

A téli és a nyári csapat között óriási volt a különbség. Megtapasztaltam a jó és a rossz kollektívát.

De a szezon így is véget ért.
A következő szezonra irányuló kérdésre adott válaszom “nem” volt. Az indokláskor a leírtakat részleteztem, miután megtudtam, hogy a hölgy marad télre is. 
A téli szezonra van egy másik szerződésem, ajánlás után. 
 
A munkahelyi kollegalitási viselkedéstől eltekintve én köszönöm az Ön és csapata segítségét, hogy ezt a két szezont itt végig tudtam dolgozni, 
 
Üdv Koszorus Győző

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top