fbpx

Horváth Magdaléna konyhai kisegítő-mosogató-mindenes véleménye ausztriai munkahelyéről

Horváth Magdaléna naplójából…

Egy nap a munkahelyemen a gyönyörű területen Salzburgtól 55 km fekvő St.Veit falucskában, Sankt Johann-Alpendorf felett.

A munkaidőm 8,00-13,30 és 18,00-21,30 között van. Reggel fél nyolctól reggeli és nyolckor már wellnesst takarítom.

Sorolom: portörlés mindenhol még az ajtó tetejét is, a kabinokat, az üvegajtókat, a kukák, a WC aminek ragyogni kell (de van amivel ragyogóvá tehetem), a padló felmosása – ez mindennapos!

Az ablakok, a padló felmosása géppel amivel tényleg szép, ezt kb. tíznaponta.

Jöhet a recepció.

A WC-női, férfi és az egész recepció portörlése és porszívózása – ez mindennapos!

Felmosni, hetente vagy az időjárás szerint!

Na ezzel végeztem mehetek a konyhába ahol már vár a rengeteg mosogatni való a reggeli után. Hálla az égnek ezt géppel, de közben futok kézzel elmosni a nagy edényeket meg a sok használatban volt konyhai eszközt.

Mikor elkészültem ezzel örülök, hogy elfogyott, aztán vissza a géphez mert sok olyan tárgy van amit azzal mosogatok.

Hátra nézek és már megint ott vannak a hatalmas edények és rám várnak. Alig mosom el őket, pár perc és ott vannak megint!

De ha sikerül is elrendezni mindent akkor, hogy ne legyek mun-ka-nél-kül a főnökék házvezetőnője leszek egy-két órára.

Mindent amit egy háznál csinálni kell vasalok (az első napokban megkérdezte a séfin tudok-e inget vasalni, hát annyira szépre vasaltam, hogy azóta én vasalok mindent még a női népviseletes ruháit és), portörlés, porszívózás, hálószoba, WC.-fürdő és a ház nem ötven négyzetméter!

EZ vot a DÉLELŐTT!!! DE hozzáteszem sokszor változik a munkám abban az időszakban amikor van (lenne egy kis levegővételnyi időm) mert kitalálnak mindig valamit pl. a Wellness súrolása és géppel felmosása. A sarokokban egy pihe nem lehet!

Mindent ellenőriznek, habár már többször előfordult, hogy azt mondták” Magdaléna én tudom, hogy maga jól csinálja”… Mindig azt és úgy kell csinálni ahogy kérik és akkor minden OK!

Talán most már jöhet a délután de majd legközelebb mert még leírni is sok volt!

De dolgozni jöttem három-négyszeres pénzért ezért végi csinálom!!!

A délutáni kezdésig, 18 óráig van időm aludni és tényleg elalszom! Otthon nem tudok aludni napközben, de itt úgy elfáradok, hogy azonnal elalszok, de lehet , hogy az időváltozás is hozzá tesz ,ég egy lapáttal, mert itt teljesen más a levegő, légnyomás, stb.

De azért már voltam egy-két gyönyörű helyen, amit nem szabad kihagyni ha már itt vagyok ezen a gyönyörű helyen!!!

Délután hatkor kezdek de már előtte pár perccel ott vagyok nem akarok késni.

Amikor sok vendég van akkor már ott vár a sok mosogatásra váró edény és már pörgök is. Ha kevesebb a vendég akkor még a wellnesst is ki tudom takarítani így reggel egy kicsit „” lazább” a munkám.

Amikor még mindig van időm akkor a kukák körül söprök és felmosok, a folyosót porszívózom, a virágokat öntözöm.

Amikor ezekkel végzek megyek vissza a konyhába és meg sem állok amíg nem végzek mindennel.

Az utolsó amit meg kell csinálnom mindennap az a szemetes kiürítése, kimosása és a géppel való felmosás. Ezután lekapcsolni mindent elzárni a vízcsapokat és kész is!

Mehetek a szobámba! Zuhanyzás, nagy lélegzések, hogy ezt a napot is jól végig csináltam!

A kezeim nagyon fájnak esténként hideg vizes ruhával borogatom, egy jó kenőcs a fájdalomra és már alszok is reggelig.

Az ételek finomak háromszor kapunk enni, reggeli (büfé) minden amit akarsz- a vendégekkel, az ebéd mindennap a főnökökkel az egész személyzet aki éppen dolgozik és este megint főtétel. Sok vadhúst főznek nagyon finom és mindenhez zöldség, nyers vagy párolt formában.

A főnökék rendesek és megértők nagyon családcentrikusak de azt amit ők akarnak meg kell csinálni mert különben a munkádnak annyi!

Azért jöttem, hogy dolgozzak és próbálok beilleszkedni a családba hisz ez az otthonom négy-öt hónapig és nem mindegy, hogy hogyan élem meg ezeket a napokat!

Hát röviden ennyi egy napom története.

Horváth Magdaléna

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top