fbpx

Szecskó Hajnalka (felszolgáló lány) és Édesanyja (konyhai kisegítő) egy napja a valóságban ausztriai munkahelyükön…

Szecskó Hajnalka (felszolgáló lány) és Édesanyja (konyhai kisegítő) egy napja a valóságban ausztriai munkahelyükön…

Kedves Sándor!

Nem tűntünk el, ezert mivel most van a szabadnapunk tudok írni Önnek!

Itt Bad Vigaunban anyával, és nagyon tetszik itt a hely, kedvesek velünk.

Használhatjuk a szaunát, meg az egész termál részt, és ilyenkor olyan mintha mi is vendégek lennénk.

A tapasztalataim elég jók, itt a házban van szobánk, szép tiszta modern, kettő tetőteri ablak van nálunk, tehát szép Világos a szoba.

Én Kellnerin vagyok, legalább is, hilfskräfte a Restaurant-ba, de ugyanúgy mindent kell nekünk is csinálni.

Az első nap elég húzós volt, sok ez a 8 óra folyamatos rohanás, de most már vegül is ki lehet bírni.

Dolgoznak itt magyarok is, főleg a konyhán, meg egy lány az étteremben, ö nagyon kedves és segítőkész.

Mondták, hogy be kell majd a rendőrséghez jelentkeznünk, amit nem értek, hogy miért, de majd az is el lesz intézve.

Holnap megyünk az Aldiba netet nézni, mert most a hotel hallból netezek, de ez is több a semminél.

Anyának nem nagyon tetszik ez a munka, elég megterhelőnek tartja, neki vannak felfázási problémai is, itt meg a hűtőt is kell takarítani, meg sokat kell egy helyben állnia, és este mindig fel kell mosni, csakhogy a gép elromlott és nekik kell a vizet öntögetniük, szóval cipót is akarunk nézni neki majd.

A napi 3-szoros étkezés amire ezen a helyen ugyanúgy vonnak le pénzt kicsit csalóka, bár gondolhattuk volna, hogy ez máshol sincs másképp, vagy megkérdezhettem volna öntől korábban, hogy mi erről a véleménye. Sajnos nem tettem, már bánom.

A reggeli az bőséges, ilyenkor csomagolunk magunknak általában vacsira szendvicseket, mert vacsora nincs.

Ebéd, meg ami marad, 12.30-tól van 14-ig ebéd, én 13.30 kor szoktam végzeni, és ha anya aki a konyhánál dolgozik nem pakol el nekem is akkor nem marad semmi.

De ezt komolyan mondom! Hamarabb meg nem tudok menni, mert nagyon sok a munka!

Ezért a pénzért nagyon meg kell dolgozni, de nem hiszem, hogy ez máshol másképp van, csak pl. egy családi kis helyen, szobalányként lehet nem kell ennyire kapkodni.

De megvagyok azért elegedévé vele, mert amikor rohangálni kell akkor gyorsan telik az idő és vmennyire élvezem is.

A kaja meg hát, ez van, nem hiszem, hogy ha szólnánk változna vmi, legalább fogyunk:)

Itt csak minekünk van szállásunk, meg a magyar Chefnek aki már 17 éve itt dolgozik, ő szerezte az összes magyarnak itt a munkát, de a többieknek is a közelben kellett bérelniük lakást.

Uh,… nekünk nagy szerencsénk van ezzel kapcsolatban, hogy helyben vagyunk, körülöttünk a hegyek, nagyon szép!

A Német dialektus itt szörnyű, alig lehet érteni vmit, de azért van aki szebben beszél vmennyire.

Amúgy tegnap megkérdeztem a kisfőnököt a konyhán, hogy lehet e több napot dolgozni, mert még éreztem magamban spirituszt, meg többet is szerettem volna keresni, de azt mondta, hogy mivel ez egy nagyobb hely, így nem lehet, ez fix, ő is és mindenki ennyit dolgozik. Uh,… ez nem jött össze.

Itt aki felvett minket azt mondta, hogy ha továbbra tervezünk akkor nyugodtan nézhetünk magunknak lakást bérleni, de itt azért vannak árak, és ha erre kerül a sor, akkor nem hinném hogy maradnánk, mert 1000 Euróból még ha lejön a szállás, akkor nem éri meg. De egyelőre még erről szó nincs, meg anyával kell ezt lerendeznem, hogy mi legyen.

Holnap beszélek a nővel aki felvett minket, hogy anyának elég megterhelő fizikailag, egy helyben állni amúgy is visszeres a lába, meg állandóan csúszkál, stb. mivel ugye nem beszél úgy Németül, kötött hogy mi lehetne még, de majd megkérdem, hogy van e szabad Zimmermädchen vagy mosodai állás?

Remélem találunk vmi megoldást, mert nem szeretnénk meg innen eljönni.

Habár a felszolgálás nem a kedvencem, pedig, van olyan vendég aki adott borravalót is 2 eurót, pedig csak a teáját töltöttem fel, meg van olyan aki kezet is puszilt, szóval vannak hálásak is, meg szabadnapokon, hogy lehet fürdeni és a wellnesst használni, nagyon jól elfeledteti az emberrel, hogy dolgozni jött.

Kár, hogy nem lehet többet dolgozni, ezért ennyi a fizetés, pedig szívesen dolgoznék többet. De hát mindegy, az volt a lényeg, hogy anyával tudjunk egy helyre jönni, ezért áldozni is kellett!

Mivel még próbaidő van, gondolja, hogy ha szólok anya ügyében, ezek jó okok amiket leírtam? Ön szerint mi a jó taktika? Lehet kifogás látszatát keltik, de ha ez van akkor nem tudok mit tenni, annyira önző nem vagyok, hogy anyát olyanba kényszerítsem amit nem akar csinálni. a szobalányokat külső cég alkalmazza. Uh,… lehet hogy ebben nem tudnak nekem segíteni a vezetőség.

Ön szerint?

Ja, képzelje el, hogy amúgy még kapom folyamatosan leveleket, elvileg hívnak is de nekem nem jelzi ki a telefonom őket.

Nem bántam meg hogy annak idején megrendeltem a pályázati anyag küldés szolgáltatást és kiadtam érte a 40.000.-Ft-ot! Csak azon reménykedem, hogy önök még jó sokáig lesznek, mert sose lehet tudni mikor lesz az embernek megint szüksége erre a jól működő szolgáltatásra ismét!

Szóval köszönöm megint, és ha lesz netem, akkor Skypon is fogok jelentkezni!

Üdvözlettel Hajni

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top