fbpx

Kovács Balázs (Fizető pincér/Chef de Rang-Bárpincér) valós egy napja 2. ausztriai munkahelyén…

Kovács Balázs (Fizető pincér/Chef de Rang-Bárpincér) valós egy napja 2. ausztriai munkahelyén…

Üdvözlöm Temesvári Úr!

Gondoltam így lassan egy hónap elteltével bejelentkezem.

Itt Kaltenbachban minden rendben van, az időjárás pont annyira esős, hogy szinten tartsa a hőmérsékletet egy kellemes 25-28 fokon.

Időközben mondhatom, hogy belerázódtam a munkába, az első két próbahét után megkaptam a Schlussdienst-et, így én zárom a hotelt esténként.

Kicsit a már körvonalazódott munkakörről, hátha valaki kíváncsi lesz rá a honlapra látogatva: 16:00-kor kezdek (kétszer egy héten 15:00-kor – ekkor adják ki a szabadnapokat a kollégáknak, így két emberre oszlik három munkája), feltöltöm a bárt, befejezem a terítést a vacsorához, ha a kollégának nem volt rá ideje, előkészítem az esti salátabüfét, közben folyamatosan szemmel tartom a délutáni süteményes asztalt és ha kell utántöltőm.

Közben kiszolgálom a vendégeket (délutánonként töménytelen mennyiségű kávé és/vagy sör fogy). 18:00-kor kezdődik a vacsora, felveszem az italrendeléseket a saját étteremrészemen (közben ha valaki netalántán a bárban kólingyálna kiszolgálom), közben a vendégek salátáznak. abservieren, Suppe, abservieren, Hauptspeise, abservieren, Dessert, nagyjából így néz ki egy vacsora, már amennyiben nem valamelyik tematikus napunkat tartjuk (Olasz-est, Bierabend, Kerti sütés).

Vacsora után a vendégek fele átvonul a bárba/télikertbe/teraszra, innentől már mindenki az én fennhatóságom alá tartozik.

Mivel egy családi hotelről beszélünk egészen sok kisgyerekkel, ezért még nem fordult elő olyan, hogy egy vendég éjfélnél tovább maradt volna, így viszonylag korán végzem én is.

Ha a vendégek lefeküdtek lemosom a bárpultot és az asztalokat a télikertben, kitisztítom a kávégépet, a sörcsapot, kicserélem a gyertyákat és szisztematikusan bezárok minden ajtót, majd magam is távozom.

A szállásom kb. 5 percre van a hoteltől, annyi séta pedig kell is kétszer egy nap, szóval nagy nehezen, de letettem a kocsit is :D

Remélem otthon Magyarországon is rendben megy minden (a körülmények ellenére).

Kellemes nyarat és minden jót kívánok Önöknek! Kovács Balázs Kaltenbach, Tirol/Ausztria

Balázs pályafutása igazi sikersztori, mivel Ő mosogatóként kezdte pályafutását még 2011.júliusban 1. ausztriai munkahelyén!

Írjon a CV Prof-nak ha kérdése van! [contact-form]

Top